Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του τέως Αντιδημάρχου, κ. Παπαδημητρίου στην εκπομπή “Ψηλά τις Κεραίες” για το ποιος έφερε στην Καστοριά του Μουσικό και Ειδικό Γυμνάσιο. Η παρέμβαση προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση και απάντηση της κ. Τελιγιορίδου, αλλά και του τέως Υφυπουργού Παιδείας, κ. Πελεγρίνη που τοποθετήθηκε εγγράφως για το θέμα στον Antennes Radio.

Η απάντηση της κυρίας Τελιγιορίδου:

«Το ακούσαμε κι αυτό. Το Μουσικό Σχολείο και το Ειδικό Γυμνάσιο που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ δεν τα έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ένας κάποιος αντιδήμαρχος…

Ως εδώ και μη παρέκει με τους δεξιούς της προπαγάνδας, του θράσους και του φαντασιόπληκτου έργου τους.

Ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος, που τα έτοιμα τα παρουσιάζει σαν δικά του,  κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου, όταν από τον Σεπτέβριο του 2018 τους ζήτησα να ετοιμάσουν μελέτη για να γίνει πολιτιστικό κέντρο το Μαθιουδάκη με έτοιμα 2.500.000 ευρώ τον Ιανουάριο του 2019 που άνοιξε το πρόγραμμα δεν είχε τίποτα έτοιμο με αποτέλεσμα η Καστοριά να χάσει 2.500.000 ευρώ και ένα πολιτιστικό κέντρο που σήμερα θα ήταν έτοιμο. 

Έλεος πια με τον κάθε ανίκανο που για να  δικαιολογήσει την ανυπαρξία του λέει ψέματα και ασυναρτησίες!!!»

Το σχόλιο του Θεοδόση Πελεγρίνη:

«Τα σχολεία, είναι γνωστόν, ιδρύονται κατόπιν αποφάσεων του οικείου Υπουργείου Παιδείας. Το ίδιο συνέβη και με την ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου και του Ειδικού Γυμνασίου Καστοριάς. Για την ίδρυση των δύο σχολείων υπήρχε συνεχής και αδιάλειπτη συνεργασία με την βουλευτή Καστοριάς κυρία Ολυμπία Τελιγιορίδου. Βεβαίως η δημιουργία των εν λόγω σχολείων ήταν παλαϊκό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αλλά η κυρία Τελιγιορίδου ήταν εκείνη που ανέλαβε την πρωτοβουλία να το μεταφέρει στο υπουργείο και που, εν συνεχεία, σε συνεννόηση με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καστοριάς, έκανε τις σχετικές εισηγήσεις σε αυτό. Οτιδήποτε άλλο λέγεται σχετικά προς την ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου και του Ειδικού Γυμνασίου Καστοριάς συνιστά απαράδεκτη προσπάθεια σφετερισμού των ενεργειών της κυρίας Τελιγιορίδου και του έργου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.»

Θεοδόσης Ν. Πελεγρίνης
πρώην Υφυπουργός Παιδείας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here