Κατά πλειοψηφία καταψηφίστηκε από το περιφερειακό συμβούλιο το master plan της Δίκαιης Μετάβασης.

Στο… και πέντε, το περιφερειακό συμβούλιο και ενώ πέρασε από το υπουργικό συμβούλιο, καταψήφισε το Σχεδίο Δίκαιης Μετάβασης, ζητώντας παράλληλα να γίνουν δεκτές και οι 15 προτάσεις που κατέθεσε στο προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο.

Να σημειωθεί ότι Θ. Καρυπίδης και Γ. Ζεμπιλιάδου και Στ. Πράσσος είχαν ζητήσει την καταψήφισή του σε προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο, και πριν περάσει από το υπουργικό συμβούλιο, κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό από τον περιφερειάρχη και τους συμβούλους του.

Σε εκείνο το Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Κασαπίδης, είχε προτείνει να μην καταψηφιστεί το Σχέδιο Μετάβασης και να σταλεί στην κυβέρνηση η εισήγηση Κιάνα των 15 σημείων «καλλωπισμού» του Σχεδίου, κάτι που υπερψήφισαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Γ. Κασαπίδη και ο σύμβουλος της Χρυσής Αυγής.

Την πρόταση έκανε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Δίκαιης Μετάβασης, Στέργιος Κιάνας. Όπως είπε: «Εισηγούμαστε τη λήψη απόφασης από το Π.Σ. που αφορά: Στη μη αποδοχή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, όπως αυτό επικαιροποιήθηκε και ισχύει και εμμένουμε στην αρχική μας θέση διεκδίκησης και ενσωμάτωσης στο τελικό σχέδιο και των 15 προτάσεων, έτσι ώστε να το καταστήσει δίκαιο, ρεαλιστικό, βιώσιμο και υλοποιήσιμο για τη Δυτική Μακεδονία. Στο ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των διεκδικήσεών του και θα καλέσει τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά του, που εκφράζουν το σύνολο των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Εισηγούμαστε τη συζήτηση του θέματος, με τη μορφή του κατεπείγοντος, λόγω της σοβαρότητάς του».

Ολ. Τελιγιορίδου: Έστω και αργά καλωσορίζουμε το περιφερειακό συμβούλιο στην πραγματικότητα

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για ένα πραγματικά δίκαιο σχέδιο μετάβασης.
Εδώ και μήνες ζητάμε το αυτονόητο για το master plan. Τα στελέχη της ΝΔ στην περιοχή, άφησαν το χρόνο να περάσει, δεν έκαναν καμία πρόταση προς την κυβέρνηση, δέχθηκαν ένα ανεπαρκές σχέδιο και με τακτικισμούς επιχείρησαν να αποκρύψουν την ανεπάρκειά τους.
Τώρα κατόπιν εορτής και μετά την κατακραυγή από την πλειοψηφία των φορέων και των πολιτών της περιοχής άλλαξαν στάση.
Έστω και αργά το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε να καταδικάσει το Σχέδιο της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας. Τους καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα.
Το master plan είναι ένα σχέδιο που είναι από μόνο του ανεπαρκές, αλλά επίσης αφήνει εκτός τις ΠΕ Καστοριάς και Γρεβενών.
Η κυβέρνηση καταδικάζει την Δυτική Μακεδονία και απέναντι σε αυτή την απόφαση οφείλουμε όλοι μαζί να παλέψουμε για αλλαγή αυτού του απαράδεκτου και ανεπαρκούς Σχεδίου.
Ελπίζω η αλλαγή στάσης της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου, να μην είναι προσχηματική. Όσο με αφορά ως πολίτη, ως Καστοριανή και ως βουλευτής θα συνεχίσω να δίνω την μάχη για ανατροπή και αλλαγή του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης.
Ολυμπία Τελιγιορίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here