Την επόμενη εβδομάδα υπογράφεται σε ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες το πρωτόκολλο εισδοχής από τους αντιπροσώπους των μελών του ΝΑΤΟ και παίρνει την άγουσα για την ελληνική Βουλή. Μέχρι τότε, όπως εξήγησε ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ, το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας” νομιμοποιείται να ακούγεται αδιαλείπτως.

«Τη στιγμή εκείνη τίθενται σε ισχύ οι συνταγματικές τροποποιήσεις και στη συνέχεια η «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» θα γίνει το συνταγματικό όνομα», διευκρίνισε ο κ. Ντιμιτρόφ.

«Mέρα με τη μέρα, όλοι και στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στη Βόρεια Μακεδονία θα ευθυγραμμιστούν με τα όσα προβλέπει και τα όσα επιβάλλει, αν θέλετε, η Συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM” και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου - Σκόπια - Αεροδρόμιο

Αλυτρωτισμοί με… Μέγα Αλέξανδρο από την σκοπιανή αντιπολίτευση

Και αν ο αλυτρωτισμός απορρίπτεται μέσα από τη Συμφωνία των Πρεσπών, παραμένει ζητούμενο να απορριφθεί και από αντιλήψεις.

«Ισχυρίζεστε ότι η “Μακεδονία” είναι ένα έθνος με συμπλέγματα, αν δεν υπήρχε ο Αλέξανδρος της Μακεδονίας, δεν θα γνωρίζαμε ποιοι είμαστε. Ξέρει ο κ. Ντιμιτρόφ ποιοι αποφάσισαν να στηθεί το άγαλμα του Αλέξανδρου του Μακεδόνα στα Σκόπια; Λήφθηκε τον Δεκέμβριο του 2004 από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης των Σκοπίων με την πλειοψηφία των ψήφων από το SSDM (σημ. κόμμα Ζάεφ) και το DUΙ (σημ. αλβανικό κόμμα)», δήλωσε στη Βουλή των Σκοπίων ο πρώην ΥΠΕΞ, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής Τράικο Βελιανόφσκι, που ανήκει επίσης στο αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE, λέγοντας «Δεν κατάλαβα ο λαός της “Μακεδονίας” να δέχεται με υπερηφάνεια την απόφαση για την αλλαγή ονόματος. Μόνο ο Υπουργός Ντιμιτρόφ. Δεν είδα πανηγύρια, δεν υπήρχε τίποτα».

ant1news.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here