Δύο αστυνομικοί, ένας πολίτης και οι τέσσερις τρομοκράτες έπεσαν νεκροί κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών στην πρωτεύουσα Γκρόζνι

Τρομοκρατικό χτύπημα με επτά νεκρούς σημειώθηκε το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Γκρόζνι, δίνοντας συνέχεια στα αιματηρά περιστατικά των τελευταίων ημερών στη χώρα της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης.

Τέσσερις ένοπλοι τρομοκράτες εισέβαλαν σε εκκλησία του Γκρόζνι, κρατώντας ομήρους δεκάδες ανθρώπους που εκείνη τη στιγμή συμμετείχαν στη λειτουργία.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση. Από την ανταλλαγή των πυρών σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και ένας πολίτης, ενώ νεκροί έπεσαν και οι τέσσερις ένοπλοι που είχαν εισβάλει στην εκκλησία.

«Μια ομάδα ριζοσπαστών προσπάθησε να διεισδύσει στην εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ Αρχαγγέλου στο κέντρο του Γκρόζνι. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, δύο αστυνομικοί και ένας από τους πιστούς σκοτώθηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, οι τέσσερις τρομοκράτες που εισέβαλαν στην εκκλησία προσπάθησαν να πάρουν τους πιστούς ομήρους και να τους απομακρύνουν από το σημείο.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here