«Η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων» το μήνυμα του Μαξίμου στους βουλευτές της ΝΔ – Η τροπολογία προβλέπει ποινή αφαίρεσης έως 10 βαθμών αντί για υποβιβασμό

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία η οποία ανέτρεψε την πρόβλεψη για ποινή υποβιβασμού σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η ψηφοφορία πραγματοπείται ηλεκτρονικά που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα θα εκδοθεί γρήγορα χωρίς, όμως, να γίνει άμεσα γνωστό ποιος βουλευτής ψήφισε τι.

Νωρίτερα από το Μέγαρο Μαξίμου και το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας διαμηνυόταν ότι «η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων» θέτοντας έτσι θέμα κομματικής πειθαρχίας και κυρώσεων για όσους τυχόν διαφωνήσουν με την τροπολογία με την στάση ή την ψήφο τους στη Βουλή.

«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Καταταλαβαίνω τη συναισθηματική φόρτιση των βουλευτών από Πειραιά και Θεσσαλονίκη αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα» δήλωνε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προαναγγέλοντας και άλλες παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο για το ποδόσφαιρο.

«Κάποιες απουσίες είναι δικαιολογημένες, αλλά δεν θα υπάρξει πρόβλημα» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας ο οποίος απάντησε «ναι» στην ερώτηση αν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Πονοκέφαλος υπάρχει και στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε να βάλει την πίεση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ χωρίς να παίρνει την ίδια στιγμή ξεκάθαρη θέση επί της ουσίας της τροπολογίας.

Η διάταξη προβλέπει ότι εφεξής όσοι κρίνονται από την αθλητική Δικαιοσύνη ένοχοι για παραβάσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας όπως περιγράφονται στην εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη θα τιμωρούνται με αφαίρεση πέντε έως δέκα βαθμών αντί για υποβιβασμό.

Πηγή: protothema.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here