«Βήμα-βήμα πήγαμε στο κλείσιμο, έτσι θα πάμε και στο άνοιγμα» σημείωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, σχολιάζοντας τα σενάρια άρσης των μέτρων περιορισμού – 61 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ 44 έχουν πάρει εξιτήριο – «Έχουμε περιορίσει δραστικά την διασπορά»

Δέκα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. Με αυτά, ο συνολικός αριθμός στη χώρα ανέρχεται σε 2.245, ενώ με έξι ακόμη θανάτους, η Ελλάδα μετράει συνολικά 116 νεκρούς. Εξ αυτών, οι 30 είναι γυναίκες.

Από τα 2.245 επιβεβαιωμένα κρούσματα, το 56% είναι άνδρες. Τα 570 είναι σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό.

61 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, με το 84% εξ αυτών να είναι ηλικιωμένοι ή να έχουν υποκείμενο νόσημα και τις 14 να είναι γυναίκες. 44 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει βήμα-βήμα και προσεκτικά, όπως άλλωστε έγινε και η επιβολή τους. Τόνισε, δε, ότι θα συνιστάται η χρήση μασκών.

Ο δείκτης μετάδοσης του ιού, R0, βρίσκεται στο 0,6, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, παραμένει δηλαδή σημαντικά κάτω από το «1» και αποτελεί «κλειδί» για την σταδιακή άρση των μέτρων. «Έχουμε περιορίσει δραστικά την διασπορά του ιού» σημείωσε ο καθηγητής.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here