Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε στο Bloomberg πως: «Δεν θα υπάρξει επιστροφή στις παλαιές συνήθειες».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Bloomberg διαβεβαίωσε πως θα τηρήσει τις οικονομικές δεσμεύσεις που έχει συμφωνήσει με τους ευρωπαίους ηγέτες και ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή στις παλαιές συνήθειες και στις αυξημένες δαπάνες που προκάλεσαν την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδος και μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές καταστροφές στην ιστορία της Ευρώπης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά ξεκαθάρισε πως τώρα άπτεται της Ελλάδας και όχι των διεθνών πιστωτών να πει πώς θα το πράξει.

«Το σημαντικό με το τέλος αυτού του προγράμματος είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για τους στόχους, αλλά τώρα η ευθύνη έρχεται στους Έλληνες, σε εμάς ή σε οποιαδήποτε εκλεγμένη κυβέρνηση», δήλωσε ο Τσίπρας στην έδρα του Bloomberg στο Λονδίνο. «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην επιστρέψει η Ελλάδα σε αυτή την τραγική περίοδο», προσέθεσε.

Το Bloomberg στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρει πως σήμερα τα δεκαετή ελληνικά ομόλογα έχουν απόδοση 4,1%, τη μισή από αυτή που είχαν όταν ο Τσίπρας εκλέχτηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2015 και υπογραμμιζει τη δήλωση Τσίπα πως είναι αισιόδοξος ότι η διεθνής επενδυτική κοινότητα θα ανταποκριθεί θετικά.

Στο σημείο αυτό όμως το πρακτορείο σημειώνει πως το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία, διευρύνει το προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και πως πλέον η κυβερνητική πλειοψηφία βασίζεται σε δύο μόλις νομοθέτες μετά την «αμφιλεγόμενη» – όπως αναφέρει- συμφωνία με τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» που οδήγησε εκτός Ανεξάρτητων Ελλήνων δύο βουλευτές.

«Αν και οι εκλογές δεν προγραμματίζονται μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019», σημειώνει το πρακτορείο, προσθέτει όμως ότι η περιορισμένη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος πρόωρων εκλογών. «Ίσως αυτή η εξέλιξη να είναι ακόμη και για καλό μας», είπε. «Έχουμε εδώ μια πολύ μικρή πλειοψηφία, γι’ αυτό θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα φτάσουμε στο τέλος».

Τέλος, ερωτηθείς για την εθνικιστική κυβέρνηση στην Ιταλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τις βρετανικές διαπραγματεύσεις για το Brexit, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει: «Είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς άλλαξαν τα πράγματα. Η Ελλάδα, από το να είναι μέρος του προβλήματος, κατάφερε να γίνει μέρος της λύσης».

Πηγή: reader.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here