Ο πολιτισμός, όπως εκφράζεται μέσα από τις κορυφαίες τέχνες της μουσικής και της ποίησης, είναι το αμόνι στα χέρια του σιδερά-λαού που σφυρηλατεί την ειρήνη, τη φιλία και την αρμονική συνεργασία των λαών, με αποδοχή και σεβασμό των ιδιαιτεροτήτων και των διαφορών.

Ο πολιτισμός σφυρηλατεί την ειρήνη και τη φιλία των λαών

Το μήνυμα αυτό αναδύθηκε με τον πλέον εμφατικό και εκδηλωτικό τρόπο κατά την διάρκεια της συναυλίας του Marko Markovic στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του φεστιβάλ «Βαλκανική Πλατεία», που διοργανώνει για 18η χρονιά ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Και αυτό γιατί καλεσμένος του Marko Markovic προκειμένου να συμπράξουν μαζί σε ορισμένα τραγούδια, ήταν ο δημοφιλής καλλιτέχνης Ηλίας Κόζας από τους Κoza Mostra, όπου και οι δύο μαζί ένωσαν τις δυνάμεις τους, δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα στη συναυλία. Το κοινό ήταν ιδιαίτερα ένθερμο και φυσικά ο Ηλίας Κόζας όταν είναι πάνω στη σκηνή έχει τον δικό του ξεχωριστό τρόπο να επικοινωνεί μαζί του και να το ξεσηκώνει.

Να θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο   τα δύο συγκροτήματα Marko Markovic  Brass Band και Κoza Mostra είχαν συνυπάρξει με μεγάλη επιτυχία σε φεστιβάλ της Σόφιας στην Βουλγαρία, στέλνοντας και από εκεί το μήνυμα και τις δυνατότητες των μουσικών σχημάτων διαφορετικών χωρών, αφού μόνο μέσα από την μουσική μπορούν να ενώσουν τους λαούς.

Δείτε το βίντεο του sentra.com.gr:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here