Πτώση σε Πολυτεχνικές και Ιατρικές, άνοδο στα Παιδαγωγικά- Μικρή πτώση στις στρατιωτικές σχολές – Στη δημοσιότητα τα συγκριτικά βαθμολογιών στα ειδικά μαθήματα

Μεγάλη πτώση στις Πολυτεχνικές σχολές, οριακή αύξηση στις Νομικές σχολές , ενδεχόμενη πτωτική πορεία στις Ιατρικές σχολές , πολύ μεγάλη άνοδο στις Παιδαγωγικές σχολές και μικρή πτώση στις στρατιωτικές σχολές είναι το “τοπίο” των φετινών βάσεων εισαγωγής, όπως προκύπτει από τα συγκριτικά βαθμολογικά στοιχεία των υποψηφίων.

Ανοδική αναμένεται η τάση στις υψηλόβαθμες σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου. Στις Νομικές σχολές επί παραδείγματι η άνοδος εκτιμάται στα 100 μόρια με μικρές αυξομειώσεις που θα εξισορροπηθούν από την αύξηση των προσφερόμενων θέσεων. Η γενική εικόνα περιλαμβάνει καλύτερες βαθμολογίες στα γραπτά των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών και χειρότερες στην Ιστορία σε σχέση με πέρυσι.

Μεγάλη μείωση αναμένεται στις σχολές του 2ου επιστημονικού πεδίου κυρίως στις υψηλόβαθμες Πολυτεχνικές σχολές. Η εικόνα στα γραπτά της Φυσικής και των Μαθηματικών είναι χειρότερη από την αντίστοιχη περσινή και ως αποτέλεσμα είναι να έχουμε πτωτική τάση στις Φυσικομαθηματικές Σχολές.

Η Ιατρική Αθηνών εκτιμάται οτι μπορεί να “σπάσει” το φράγμα των 19000 μορίων από τα 19131 που ήταν πέρυσι καθώς Φυσική , Χημεία και Βιολογία δεν βαθμολογήθηκαν με πολύ υψηλούς βαθμούς. Γενικά στο 3ο επιστημονικό πεδίο αναμένουμε πτώση μεγαλύτερη στις υψηλόβαθμες σχολές, ενώ στις μεσαίες θα σημειωθούν αυξομειώσεις.

Η βάση στο 4ο Πεδίο των σχολών Οικονομίας και πληροφορικής κινείται στα περυσινά επίπεδα με μικρές αποκλίσεις κυρίως σε ανοδική τάση . Στις Παιδαγωγικές Σχολές η βάση θα ανέβει κατά χιλιάδες μόρια.

Στη δημοσιότητα τα συγκριτικά στοιχεία των ειδικών μαθημάτων

Σήμερα πάντως δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα συγκριτικά στοιχεία από τα ειδικά μαθήματα προκειμένου έως τις 16 Ιουλίου οι υποψήφιοι να δηλώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Yπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) .Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του δελτίο.Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here