Οι φαν του van της VW, ενός συμβόλου της γενιάς των χίπηδων, περιμένουν καιρό για να επανεμφανιστεί το Microbus. Και τώρα, χάρη στη νέα ΜΕΒ πλατφόρμα της VW, φαίνεται ότι η αναμονή τελειώνει

Φαίνεται ότι το βήμα για την επανακυκλοφορία του αγαπημένου βαν της Volkswagen έγινε. Όλα τα σημάδια δείχνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του CEO της VW Herbert Diess: «Τα συναισθηματικά αυτοκίνητα είναι πολύ σημαντικά για τη μάρκα μας», δήλωσε. «Πουλάμε ακόμα Beetles, ιδιαίτερα στις αγορές των ΗΠΑ. Αλλά θα έχουμε ξανά και το Microbus, το οποίο πρόσφατα αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ».

Το ανανεωμένο κλασικό βαν θα είναι μέρος της γκάμας των ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen. Το ID Buzz κόνσεπτ έκανε το ντεμπούτο του στο Detroit Motor Show 2017, αλλά τα λόγια του Diess επιβεβαιώνουν και επίσημα ότι το αγαπημένο βαν θα επανακυκλοφορήσει.

Η ηλεκτρική πλατφόρμα επιτρέπει στην μηχανή να βρίσκεται στο πίσω μέρος του βαν, δίνοντάς του το κλασικό σχήμα για το οποίο έγινε γνωστό το Microbus. Και, στα πρόσθετα πλεονεκτήματα, είναι πλέον η αναβαθμισμένη αισθητική της διακόσμησης του εσωτερικού χώρου.

Όσον αφορά στην οδήγηση το βαν θα μπορεί να διανύσει μέχρι 500 χιλιόμετρα και να φορτίσει την μπαταρία του έως το 80% σε μόλις 30 λεπτά.

Πάντως,  μην ξεκινήσετε να σχεδιάζετε το ταξίδι σας ακόμα. Με την πλατφόρμα MEB να μην έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει πριν το 2020 και την VW να σχεδιάζει να βγάλει αρχικά στην αγορά ένα ηλεκτρικό μικρομεσαίου μεγέθους αυτοκίνητο (τύπου hatchback), φαίνεται ότι θα περιμένουμε αρκετά για να ξαναδούμε στους δρόμους το Microbus.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here