Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται από την Παρασκευή η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2018.

Η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και από την ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr).

Ήδη κατά τις πρώτες 40 ώρες της λειτουργίας της (μέχρι χθες Κυριακή μεσημέρι), υποβλήθηκαν συνολικά πάνω από 38.000 αιτήσεις στην νέα πλατφόρμα. Μάλιστα, οι 25.000 είχαν ήδη ολοκληρωθεί σε τελικό στάδιο και περισσότερες από 23.000 εξ αυτών, δηλαδή το 94% των ολοκληρωμένων, είχαν ήδη εγκριθεί.

Σε εκκρεμότητα παρέμεναν περί τις 13.500 αιτήσεις για διάφορους λόγους, όπως επισύναψη δικαιολογητικών, ζητήματα στη σύνθεση της οικογένειας, στην υποβολή του Ε1, στην συναίνεση έτερου μέλους ή για άλλους λόγους.

Στην πρώτη σελίδα της νέας πλατφόρμας υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για τα επτά βήματα συμπλήρωσης και υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης για το Επίδομα Παιδιού.

Υπενθυμίζεται πως στις 25-27 Ιουνίου θα πληρωθεί η Β δόση του Επιδόματος Παιδιού 2018 σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση (Ε1) και Α21 μέχρι τις 20 Ιουνίου. Φυσικά η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος του 2018, για όσους επιθυμούν να υποβάλλουν αργότερα αίτηση για το Επίδομα Παιδιού.

Στις 25-27 Ιουλίου θα ακολουθήσει η καταβολή της Γ’ δόσης 2018, σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση και αίτηση Α21 έως και την 20η Ιουλίου. Εν συνεχεία θα ακολουθήσουν οι επόμενες διμηνιαίες δόσεις.

Σε κάθε καταβολή επιδόματος παιδιού θα συμπεριλαμβάνονται τυχόν αναδρομικά επιδόματα δικαιούχων που δεν έχουν καταβληθεί καθώς και τυχόν συμψηφισμοί οφειλών προηγούμενων ετών που θα έχουν οριστικοποιηθεί και ελεγχθεί.

Προσοχή, προαπαιτούμενο για την υποβολή της αίτησης Α21 είναι η προηγούμενη υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για τα εισοδήματα του 2017.

Πηγή: reader.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here