Χρειάζεται μεγάλη υπομονή για την άρση των μέτρων – Αν χαλαρώσουμε μπορεί να ανατραπούν όσα έχουμε πετύχει – Πάραταση έως τις 27 Απριλίου για τους περιορισμούς στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης

Ο ελληνικός λαός τήρησε συντριπτικά τα μέτρα περιορισμού τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση της Δευτέρας τονίζοντας ότι αισθάνονται όλοι περήφανοι «όταν η Ελλάδα αναφέρεται ως θετικό παράδειγμα». «Οι ελάχιστες εξαιρέσεις επιβεβαιώσαν τον κανόνα ότι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, όμως, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι «τα περιοριστικά μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους».

Επιβεβαίωσε ότι «έχει ξεκινήσει η συζήτηση για άρση των μέτρων» με την κυβέρνηση να εξετάζει τις επόμενες κινήσεις «με μέθοδο και σχέδιο».

«Χρειάζεται μεγάλη υπομονή. Η όποια άρση θα συνεχίσει βήμα-βήμα όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν λόγοι που οδήγησαν στην επιβολή των μέτρων. Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο ως τις 27 Απριλίου» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα ανακοίνωσε την παράταση της ισχύς των περιορισμών για τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκη μέχρι τις 27 Απριλίου ως εξής:

-Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις τις καθημερινές από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

«Αν χαλαρώσουμε μπορεί να ανατραπούν όσα έχουμε πετύχει, χρειάζεται επιφυλακη και όχι εφησυχασμός» συμπλήρωσε.

Οσον αφορά τις επιχειρησιακές εξελίξεις ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι «μας απασχολεί το ζήτημα που έχει προκύψει στη δομή στο Κρανίδι. Περιμένουμε τα τεστ ώστε με βάση τα πρωτόκολλα να προχωρήσουμε στα απαραίτητα μέτρα εφόσον κριθεί αναγκαίο».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες προσγειώθηκαν στην Ελλάδα 10 πτήσεις – 8 τακτικές και δύο επαναπατρισμού – με συνολικά 643 επιβάτες εκ των οποίων θετικοί βρέθηκαν τρεις ενώ οι υπόλοιποι μπήκαν σε 14ημερο αυτοπεριορισμό στο σπίτι

Για το πλοίο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» ανακοίνωσε ότι η καραντίνα έχει ολοκληρωθεί και έχει ξεκινήσει η επιχείρηση επαναπατρισμού για τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε αυτό. Συγκεκριμένα 160 πολίτες Τουρκίας έφτασαν ήδη στη χώρα οδικώς ενώ αύριο, Τρίτη, αναχωρούν Βούλγαροι και Μολδαβοί ενώ αύριο θα ξεκινήσει και η αντίστοιχη διαδικασία για 76 Ινδονήσιους.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here