Με την διάλεξη του επικεφαλής ομοσπονδιακού προπονητή της Ολλανδίας Μάρκ Έμκε άνοιξαν το πρωί της Παρασκευής στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά οι εργασίες του Προπονητικού σεμιναρίου Κωπηλασίας

που διοργανώνει η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κωπηλασίας και του προγράμματος Ολυμπιακής Αλληλεγγύης.

Συνολικά 70 προπονητές από την Ελλάδα , την Κύπρο αλλά και τη FYROM θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους δυο ξένους ομιλητές τον Μάρκ Έμκε και την Κόνι Ντράπερ τόνισε «Προσπάθεια της Ομοσπονδίας είναι να δώσει μια καλύτερη ενημέρωση για την παγκόσμια ανάπτυξη της κωπηλασίας. Θα ήθελα όσες γνώσεις έχετε και όσες πάρετε από εδώ να τις μεταφέρετε και στους υπόλοιπους σωματειακούς προπονητές προκειμένου αυτή η γνώση να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά . Προσπάθεια της Ομοσπονδίας είναι να διοργανώσει κι άλλα τέτοια σεμινάρια . Ευελπιστώ ότι θα φύγετε με ακόμα περισσότερες γνώσεις από το σεμινάριο ώστε να ανεβάσουμε το άθλημά μας ένα σκαλί πιο πάνω. Μην ξεχνάτε ότι από τις δικές σας γνώσεις   εξαρτάται και το επίπεδο που θα μπορέσουν να φτάσουν οι αθλητές σας».

Ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ ευχαρίστησε και τον Τζιάνι Ποστιλιόνε για την καθοριστική του συμβολή στην διοργάνωση του σεμιναρίου ενώ ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός πήρε αμέσως μετά το λόγο για ένα σύντομο χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες κι αφού ευχαρίστησε τους ομοσπονδιακούς προπονητές Σάκη Αθανασιάδη , Τόλη Παλαιοπάνο , Χρόνη Βλασταρίδη και Κώστα Κοντομανώλη που του ζήτησαν από τη θέση του Διευθυντή Προπονητικής της FISA να φέρει ξένους τεχνικούς να έρθουν να μιλήσουν στην Ελλάδα τόνισε: «Η προσπάθεια των σωματειακών προπονητών πρέπει να γίνει ακόμη μεγαλύτερη και να γίνει πιο αποτελεσματική γιατί αυτό που είδαμε τα τελευταία χρόνια ήταν ότι η κορυφή της πυραμίδας της εθνικής ομάδας ανέβαινε ενώ δεν γινόταν το ίδιο με τη δουλειά των προπονητών των σωματείων και η απόσταση αυτών των δυο κομματιών της ομοσπονδίας δεν θα πρέπει να είναι τόσο μεγάλη αλλά να μειώνεται συνεχώς».

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του σεμιναρίου μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

Στο παρακάτω στιγμιότυπο ο Τζιάνι Ποστιλιόνε και ο πρόεδρος τηε ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς με τους κεντρικούς ομιλητές του σεμιναρίου Μάρκ Εμκε και Κόνι Ντράπερ.

Πηγή: kopilasia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here