Ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Κ.Τ.Κ. Α.Ε. τα μαθήματα διαλογής δερμάτων και εποχιακές ??ληροφορίες στους Έλληνες φαρμαδόρους από το δημοπρατήριο της Kopenhagen Fur.

Εκατόν τριάντα (130) και πλέον Έλληνες φαρμαδόροι (Καστοριά και ευρύτερη περιοχή της Σιάτιστας), συμμετείχαν στο σεμινάριο διαλογής δερμάτων και εποχιακές πληροφορίες που ξεκίνησε σήμερα και πραγματοποιήθηκε από το διεθνές δημοπρατήριο της kopenhagen Fur σε συνεργασία με το Ξηραντήριο Κ.Τ.Κ. Α.Ε.

Η ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και βασικό στόχο έχει να αναβαθμιστεί η τεχνογνωσία των Ελλήνων εκτροφέων.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση και οι χρήσιμες πληροφορίες σε παγκόσμιο επίπεδο στον κλάδο της γούνας, οι τρόποι βελτίωσης της ποιότητας των παραγόμενων στην Ελλάδα γουνοδερμάτων (χρώμα, διασταυρώσεις, μέγεθος κ.α.), ενώ έγινε και πρακτική άσκηση σε ένα πρότυπο φάρμας με mink που στήθηκε για τις ανάγκες του σεμιναρίου στον αύλειο χώρο των εγκαταστάσεων της Κ.Τ.Κ.

Κύριος υπεύθυνος της εκδήλωσης ήταν ο αντιπρόσωπος της Kopenhagen Fur στην Ελλάδα, Λεωνίδςα Μπούτης, ο ποίος και αποτέλεσε τον άμεσο κρίκο μεταξύ των Ελλήνων φαρμαδόρων και των Δανών υπεύθυνων του σεμιναρίου.

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο διευθυντής των δημοπρατών της Kopenhagen Fur κ. Per Knudsen, και άλλα στελέχη του Δανέζικου Δημοπρατηρίου, όπως η κ. Christine Otzen, ο Leo Boutis, ο Jan Rasmussen (διαλογείς στα ζωντανά βιζόν), Lars Engholt και Erol Altunoz (εκπαιδευτές στη διαλογή δερμάτων).

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη με μαθήματα διαλογής δερμάτων κ.α.

seminario kope ktk 2016

seminario kope ktk 2016 2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here