Για την επιδείνωση της κατάστασης, σε σχέση με τον κορωνοϊό, στον δήμο Νεστορίου, αλλά και για το βιβλίο που πρόκειται να εκδώσει, μίλησε ο δήμαρχος, Χρήστος Γκοσλιόπουλος.

«Πρέπει τώρα να προσέξουμε. Τώρα που και ο καιρός είναι ακόμη καλός. Να περιορίσουμε την εξάπλωση, να μειώσουμε τα κρούσματα. Δεν πρόκειται να τα εξαλείψουμε, αλλά για να κερδίσουμε χρόνο μέχρι να βγει το εμβόλιο. Ο ιός θα έρθει, είναι μοιραίο. Είναι ένας ιός που μεταφέρεται με όλους τους τρόπους που ξέρουμε, αλλά όταν η μεταφορά και η εξάπλωση οφείλεται στην ανευθυνότητα κάποιων ανθρώπων και στο γεγονός ότι έχουμε χαλαρώσει και δεν τηρούμε τα μέτρα, αυτό τότε δεν είναι σωστό και είναι κατακριτέο. Πρέπει λοιπόν, να προσπαθήσουμε και να τηρήσουμε τα μέτρα» τόνισε ο κ. Γκοσλιόπουλος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, αυτήν τη στιγμή στον οικισμό Νεστορίου υπάρχουν 9 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 3 βρίσκονται σε αναμονή και αναμένονται τα αποτελέσματά τους, εκ των οποίων τα 2 είναι ασυμπτωματικά, 2 ενεργά κρούσματα στην Διποταμία και 1 στους Κομνηνάδες. Ενώ νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τρεις άνθρωποι, μεταξύ αυτών και μια 90χρονη γυναίκα. Η κατάστασή τους είναι σταθερή και δεν έχουν μπει σε ΜΕΘ.

Για την κατάσταση, σε σχέση με τον κορωνοϊό, στον δήμο Νεστορίου σημείωσε: «Είναι αρκετά τα κρούσματα στο Νεστόριο, όμως, το θετικό είναι ότι γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και το γνωρίζουμε επειδή είμαστε μικρή κοινωνία. Γιατί ο ΕΟΔΥ δεν ενημερώνει τους δήμους, δεν γνωρίζουμε τίποτα επίσημο. Από τον έναν στον άλλο τα μαθαίνουμε και έτσι έχω την επαφή με αυτούς τους ανθρώπους. Επίσης από τα rapid test που πραγματοποιήσαμε χθες, όπου εξετάστηκαν 66 άτομα, οι 65 βγήκαν αρνητικοί και μόνο ένας θετικός. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μεγάλη διασπορά και περιορίζονται τα κρούσματα στις συγκεκριμένες οικογένειες που είχαν προσβληθεί εξ αρχής. Ενδοοικογενειακό είναι πλέον το θέμα. Είναι ελεγχόμενο, αυτήν τη στιγμή όλοι (όσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό) βρίσκονται σε καραντίνα. Το περνάνε σχετικά ελαφριά, είναι όλοι στο σπίτι τους, εκτός από τις τρεις περιπτώσεις που βρίσκονται στο νοσοκομείο και νομίζω ότι εκεί θα πάμε καλά. Αν τώρα περιοριστεί ο κόσμος, φοράνε όλοι τις μάσκες τους, δεν πιστεύω ότι θα έχουμε περεταίρω εξελίξεις και θεωρώ ότι με λίγη υπεύθυνη στάση θα το ξεπεράσουμε».

Για το αν πιστεύει ότι η Π.Ε. Καστοριάς θα βγει από το επίπεδο 4, ο κ. Γκοσλιόπουλος απάντησε: «Αυτό είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Δεν είναι να κάνουμε προβλέψεις. Αν όλοι μας δείξουμε υπεύθυνη στάση, φοράμε τις μάσκες σωστά για όλες αυτές τις ημέρες, μέσα, έξω, κρατάμε τις αποστάσεις, πλένουμε τα χέρια μας και τα απολυμαίνουμε, τότε πιστεύω ότι θα περιορίσουμε την εξάπλωση. Είμαι βέβαιος ότι θα την περιορίσουμε. Αν όμως συνεχίσουμε να δείχνουμε ανεύθυνη στάση, τότε, θα αυξηθούν τα κρούσματα».

Ακούστε τη συνέντευξή του στον Χρήστο Νατσούλη και στον Antennes FM 93.6:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here