Στο κεντρικό Δελτίο ειδήσεων στο diktyo1 φιλοξενήθηκε η κ. Χριστίνα Λαπόρδα, Περιφερειακή Συντονίστρια Δυτ. Μακεδονίας με το Ποτάμι. Η κα Λαπόρδα αναφέρθηκε αρχικά στο μεγάλο θέμα των πυρκαγιών και έπειτα στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, ο όποιος όσο δεν βρισκόταν στην εξουσία ασκούσε μικροπολιτική με την κάθε ευκαιρία, αρνείται σήμερα οποιαδήποτε κριτική από την αντιπολίτευση.

Αναφερόμενη στην γενικότερη οικονομική κατάσταση εν όψει του φθινοπώρου, αλλά και την υποτιθέμενη χαλάρωση των capital controls η κα Λαπόρδα σχολίασε ότι πρόκειται για μια μάλλον τεχνική και τεχνητή χαλάρωση, αφού το συνολικό ποσό ανάληψης παραμένει σχεδόν το ίδιο. Είναι σαφές πως δεν χρειάζεται η χώρα βεβιασμένες εξόδους στις αγορές για επικοινωνιακούς λόγους με πανάκριβα επιτόκια, ούτε νέες μορφές δανεισμού, αλλά ήρθε η ώρα για ουσιαστική ανάπτυξη, μια λέξη άγνωστη και εχθρική για την κυβέρνηση Συριζανελ.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες βουλιάζουν από τα προβλήματα, οι ρυθμίσεις οφειλών τους δεν είναι βιώσιμες και η μετανάστευση μαστίζει την χώρα μας, τόσο εκτός των τειχών όσο και εντός. Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας για παράδειγμα ερημώνει μέρα με τη μέρα. Η Καστοριά ειδικότερα υπέστη ραγδαία μείωση του πληθυσμού την τρέχουσα χρονιά, μια εικόνα που φαίνεται να επιδεινωθεί τον ερχόμενο χειμώνα.

Αναφορικά με τα έργα υποδομών που κατά καιρούς βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας στην περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας η κα Λαπόρδα καυτηρίασε το γεγονός ότι κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κοζάνη υπήρξαν τόσες εξαγγελίες χωρίς ωστόσο να δρομολογηθεί τίποτε από αυτά και θύμισε ότι τα θέματα που συζητούνται στην περιοχή τα τελευταία χρόνια (όπως αστυνομικό μέγαρο, πανεπιστημιακό Τμήμα, σχολή αρχιτεκτονικής, φράγμα Νεστορίου) είναι αυτά που ακόμη συζητούνται τρία χρόνια μετά χωρίς να έχει γίνει τίποτε. Αντίθετα τα κλειστά μαγαζιά κυριαρχούν ακόμη και στους πλέον εμπορικούς δρόμους ενώ έχουμε μπροστά μας τις πληρωμές των υπέρογκων φόρων, τον Ενφια και τις ατέλειωτες εισφορές. Η λύση του Σύριζα σε όλα αυτά φαίνεται πως είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Η κα Λαπόρδα κατέκρινε την Νομαρχιακή Σύριζα Καστοριάς για το δικό της μερίδιο ευθύνης σε μια σειρά προγραμμάτων που θα μπορούσαν να δώσουν μια ανάσα σε πολίτες αλλά και για την εμμονή τους να προσπαθούν να μεταφέρουν δημόσιες υπηρεσίες σε κτήρια δικής τους επιλογής, παρεμποδίζοντας έτσι την μεταφορά υπηρεσιών σε χώρους χωρίς καθόλου ενοίκιο ή με πολύ χαμηλότερο ενοίκιο, για ιδεοληπτικούς καθαρά λόγους.

Το σημαντικότερο πρόβλημα μας όμως είναι πως ότι η χώρα μας κινδυνεύει να γίνει σταδιακά τριτοκοσμική, σε μια προσπάθεια των σημερινών κυβερνώντων να ελέγχουν τους πολίτες, αφού πρώτα τους εξαθλιώσουν. Σε αυτό φαίνεται να είναι πολύ καλοί.

Δείτε το βίντεο:


* Η Χριστίνα Λαπόρδα είναι Περιφερειακή Συντονίστρια Δυτ. Μακεδονίας με το Ποτάμι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here