Μιά υπέροχη εκδήλωση παιδικών και εφηβικών χορωδιών διοργάνωσε χθες και για πρώτη φορά φέτος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος», στον χώρο του συλλόγου.

Νωρίς το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε εργαστήρι παιδικής χορωδίας στο οποίο έλαβαν μέρος οι χορωδίες των Εκπαιδευτηρίων «Μαίρης Ν. Ράπτου» από τη Λάρισα, του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, του Μορφωτικού Συλλόγου «Ορεστίς» Άργους Ορεστικού και του Π.Σ «Αθανάσιος Χριστόπουλος».

Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη, παρακολούθησαν ένα δίωρο σεμινάριο χορωδιακής τέχνης.

Ακολούθησε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Συλλόγου, στην οποία έλαβαν μέρος οι τέσσερις χορωδίες.

Τα παιδιά, μέσα σε μιά κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, με φόντο το παραμυθένιο σκηνικό που είχε κατασκευάσει ο Στέλιος Φόρλιακας, απέδωσαν με τις αγγελικές φωνές τους χριστουγεννιάτικα και άλλα τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο καθηλώνοντας με την άψογη ερμηνεία τους, το κοινό.

Τις εντυπώσεις όμως κέρδισε και με τη σκηνική παρουσία της, η Εφηβική Χορωδία του Π.Σ Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος». Ιδιαίτερα με το χορευτικό δρώμενο που παρουσίασε τραγουδώντας το «Once upon a December». Τη διεύθυνση της χορωδίας είχε η μαέστρος Νικολέτα Παπάζογλου.

Στο τέλος της βραδιάς, ανέβηκαν στη σκηνή και οι τέσσερις χορωδίες. Τα 120 παιδιά υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη, ερμήνευσαν τα τραγούδι του John Williams από την ταινία «Μόνος στο σπίτι», «Somewhere in my memory», καταχειροκροτούμενες από το κοινό.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν: η πρόεδρος του Π.Σ. Καστοριάς « Αθανάσιος Χριστόπουλος», Άννα Χατζηλεοντιάδου, εκπρόσωπος της Ι. Μητροπόλεως Καστοριάς, η περιφερειακή σύμβουλος Καστοριάς Αμαλία Κούσκουρα ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου «Ορεστίς» Άργους Ορεστικού Κώστας Αδάμ και εκπρόσωποι των χορωδιών των Εκπαιδευτηρίων «Μαίρης Ράπτου» και του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας.

Δείτε τις φωτογραφίες στο: fonikastorias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here