Κάπου ανάμεσα στα ‘καλό μήνα’ και στα ‘μου χρωστάς έναν Αύγουστο..’ που πλημμύρισαν κάθε χαιρετισμό στα κοινωνικά δίκτυα, ‘φύτρωσε’ και το δαιμόνιο της γραφής μου, για κάτι που έναν χρόνο πριν είχα γράψει και εγώ..

..αλλά κατά έναν παράξενο τρόπο, η πρώτη μέρα του Αυγούστου, παρατηρω ότι λειτουργεί σαν την τελευταία ημέρα του χρόνου.. που περιμένουμε να αλλάξει κάτι, να ανοίξει το λυχνάρι των ευχών και να ξεκινήσει να πραγματοποιεί κάθε κρυφή επιθυμία και μπλα μπλα μπλα.. Και κάπως έτσι, στην ιδέα ότι οι μέρες θα περάσουν υπερβολικά γρήγορα και σύντομα θα έρθει η ‘ξενέρα’ του Φθινοπώρου, κλείνεις τα μάτια και εύχεσαι ό,τι μπορεί να ευχηθεί, ονειροπολείς πολύ παραπάνω από κάθε άλλη φορά και κάνεις τη δική σου αντίστροφη μέτρηση μέχρι να έρθει 31 και να πεις «..του χρόνου πάλι..».

Ο Αυγουστος, ναι, σας καταλαβαίνω, έχει κάτι το ιδαιτερο.. αλλα δεν παύει να είναι ένας ακόμα μήνας με 31 ημέρες δίκες σας.. καταδικές σας. Κανένα φεγγάρι, κανένα όνειρο, κανένα χρωστούμενο, δεν θα πρέπει να σας κάνει να σκεφτείτε, ότι οι μέρες θα περάσουν και εσείς θα μείνετε να κοιτάτε τα κιτάπια σας για το ποιος σας ξεχρέωσε. Και αυτό γιατί στον πρώτο που χρωστάτε, είναι  ο εαυτός σας.

Τί χρωστάτε; Θα σας πω εγώ: Χρωστάτε να σταματήσετε να ζείτε με ημερολόγιο, με ταμπέλες μηνών ή με ‘ειδικές περιστάσεις’, γιατί η κατάλληλη ώρα είναι ‘τώρα’. Κάθε ‘τώρα’. Πάρτε λοιπόν διπλά σας ό,τι  σας γεμίζει, ό,τι γεμίζει την ψυχή σας και απολαύστε κάθε μια βόλτα, σαν να είναι αυτή μοναδική και όχι ο μήνας.

Κάνεις δε χρεωστάει σε κανέναν,τίποτα. Τα χρέη παραγράφηκαν, το κοντέρ μηδένισε και η ευτυχία έχει ακόμα 30 μέρες να σας πετύχει, αν τόσο πολύ θέλετε να είναι Αυγουστιάτικη. Αν πάλι όχι, υπάρχουν άλλοι 11 μήνες και πάει λέγοντας.

Kαλό και όμορφο μήνα..

Επιμέλεια-Κείμενο-Φωτογραφίες: Ντίνα Παπαγεωργίου

gyrolimnia.blogspot.gr

fb:Γυρολιμνιά Καστοριάς
Ιnstagram:dina__pap__photography__

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here