Χωρίς… χαμόγελα για την Καστοριανή γουνοποία έκλεισαν τις πύλες τους οι δύο εκθέσεις γούνας σε Χονγκ Κονγκ και Μιλάνο, με τους επιχειρηματίες να στρέφουν τώρα τα βλέμματα στη διεθνή έκθεση της Καστοριάς, αλλά και την επερχόμενη της Αθήνας.

Στον απόηχο, λοιπόν, των δύο εκθέσεων, μίλησε στη ΣΕΝΤΡΑ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς, Χαράλαμπος Καραταγλίδης, περιγράφοντας ένα όχι και τόσο καλό αποτέλεσμα για τον κλάδο και τους γουνοποιούς της Καστοριάς.
Αναφορικά με τα αποτελέσματα των δύο εκθέσεων, ο κ. Καραταγλίδης επισήμανε πως: «η αίσθηση για το Χονγκ Κονγκ είναι ότι οι προσδοκίες δεν επιβεβαιώθηκαν. Η επισκεψιμότητα ήταν πιο χαμηλή σε σχέση με πέρυσι, ακολουθώντας μια φθίνουσα πορεία τα τελευταία πέντε χρόνια. Αλλά και σε επίπεδο παραγγελιών δεν είχαμε τα αποτελέσματα που είχαν μπει ως στόχος. Πρέπει να επισημάνουμε ότι την έκθεση αυτή, όπως και τις υπόλοιπες, δεν πρέπει να τις συγκρίνουμε μεταξύ τους αλλά με… τον εαυτό τους. Κάθε μία εξυπηρετεί διαφορετικά πράγματα. Η έκθεση του Χονγκ Κόνγκ ήταν στη συνείδησή μας η εμπορική έκθεση, αυτή των παραγγελιών, μια καθαρά εμπορική έκθεση. Όσων αφορά αυτή του Μιλάνο, η εικόνα που μου μεταφέρεται είναι ότι υπήρχε κόσμος, πλαισιώθηκε με στοιχεία κυρίως μόδας και υπό αυτό το πρίσμα είχε μια διαφορετική αίγλη. Δεν μπορούμε, όμως, να πούμε ότι δόθηκαν ηχηρά μηνύματα αισιοδοξίας. Σε σχέση, πάντως, με την Ιταλία, καλό είναι να περιμένουμε την επιστροφή των γουνοποιών – εκθετών για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα».
Στην ερώτηση αν μπορεί να θεωρηθούν τα αποτελέσματα των δύο αυτών εκθέσεων ως «κακός οιωνός» για αυτή της Αθήνας αλλά και τη Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημείωσε πως: «έχουμε συνηθίσει αυτά τα χρόνια να λέμε ότι πρέπει να δούμε πως πηγαίνουν αυτές οι εκθέσεις για να βγάλουμε συμπεράσματα, όμως, θεωρώ, ότι δεν αποτελεί κανόνα. Είναι ένα βαρόμετρο, αλλά δεν είναι κανόνας. Το ότι οι εκθέσεις της Αθήνας και της Καστοριάς βρίσκονται προς το τέλος της σεζόν, αυτό βοηθάει για τις παραγγελίες. Σιγά σιγά αρχίζει να φαίνεται πως κάθε έκθεση εξυπηρετεί άλλα πράγματα και αυτό είναι κάτι σημαντικό.».
Αναφορικά με τη συμμετοχή των γουνοποιητικών επιχειρήσεων της Καστοριάς σε αυτή του Χονγκ Κονγκ οι επιχειρήσεις ήταν 35, ενώ στο Μιλάνο άγγιξαν τις τριάντα.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι στην έκθεση του Μιλάνου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του «Προφήτη Ηλία», Γιάννης Κορεντσίδης και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Ιορδάνης Μιχαηλίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here