Από μόδα είμαι άσχετος. Γυναικεία και αντρική. Κάτι ωστόσο γνωρίζω από ματαιοδοξία, παρατηρώντας πολλές και πολλούς με πρώτον τον εαυτό μου.

Του Γιώργου Πάνου (via facebook)

Οι εκπομπές τύπου “My Style Rocks” είναι για μένα χρήσιμες στο βαθμό που οι συνομιλίες χωρίς κανένα προσωπικό ενδιαφέρον χρησιμεύουν ως υπνωτικό σε μέσα μεταφοράς, αίθουσες αναμονής και καναπέδες μετά από εξαντλητικές ώρες εργασίας. Τις χρειάζομαι θα το παραδεχτώ. Σήμερα ωστόσο το μάτι μου άνοιξε και είπα να παρακολουθήσω την εκπομπή.

Ένα προϊόν δηλαδή που σχεδιάστηκε απευθυνόμενο σε συγκεκριμένο target group, χρηματοδοτήθηκε στη βάση ενός βιώσιμου business plan και βρήκε κατά πως φαίνεται το κοινό του καθώς για πολλές μέρες τώρα σκοντάφτω πάνω του στο απογευματινό υπνοζάπνιγκ που σπανίως δυστυχώς έχω την τύχη να ολοκληρώσω καθώς δεν νυστάζουμε όλοι την ίδια στιγμή στο σπίτι.

Κάθε εκπομπή που επενδύει στο ένστικτο του κανιβαλισμού φροντίζει να συγκαλύπτει τις προθέσεις της. Η συγκεκριμένη λοιπόν αν και επενδύει στην τοξική περιέργεια που είναι κοινώς γνωστή ως κουτσομπολιό, φροντίζει να παρουσιάζεται ως μια πρωτοβουλία ανταλλαγής χρηστικών ενδυματολογικών συμβουλών, απόψεων και τάσεων από γυναίκες καθημερινές, μη επαγγελματίες της μόδας. Και ως τέτοια προβάλλεται σε πανελλαδική εμβέλεια, σε ώρες κατά τις οποίες κοριτσάκια και έφηβες έχουν την άδεια να είναι μπροστά στους δέκτες.

Και πάω τώρα λίγο παραπέρα. Πώς αισθάνονται ωστόσο οι ερασιτέχνιδες κυρίες που παρελαύνουν και στη συνέχεια αλληλοσχολιάζονται; Ο βηματισμός και τα βλέμματα διαλαλούν ότι ο ερασιτεχνισμός είναι κατ’ανάγκην. Θα ήθελαν να είναι models. Εδώ είναι το πρόβλημα.

Μεγάλωσα μέσα σε ένα περιβάλλον που μου έδωσε τη δυνατότητα να παρατηρώ τη γυναικεία ψυχολογία εξελισσόμενη από τα παιδικά της στάδια σε εκείνα της εφηβείας και της ενηλικίωσης. Είμαι αδερφός δύο αδερφών γένους θηλυκού και ξάδερφος πολλών ξαδέρφων του άλλου φύλου. Αναγνωρίζω και κατανοώ τη γυναικεία ανάγκη για εμφάνιση που κινείται μεταξύ των ορίων του επιμελημένου και του εντυπωσιακού. Εντός των ορίων αυτών κινούμενη μπορεί μια γυναίκα να κρατά τις ισορροπίες της. Υπό μία προϋπόθεση. Να μην υπερεπενδύει στο θέμα εμφάνιση. Να μην επιτρέπει στον εαυτό της να ετεροπροσδιορίζεται μέσω της επιτυχίας του ενός ή του άλλου χρωματικού, σχεδιαστικού ή άλλου στυλιστικού συνδυασμού. Να μην λανσάρει τον εαυτό της περιτυλιγμένο για να μην χρειαστεί να τον επανακαθορίσει χωρίς το περιτύλιγμα.

Λατρεύω τις γυναίκες. Περιμένω να δω μια εκπομπή όπου οι τόσες υπέροχες γυναίκες που βλέπω γύρω μου θα μιλούν για τα αμέτρητα καθημερινά τους επιτεύγματα, στους τόσους στίβους της ζωής, όμορφες για αυτές τις ίδιες. Μια εκπομπή στην οποία τα κοριτσάκια και οι έφηβες θα αντιληφθούν τη διαφορά μεταξύ του θαμπώνομαι και του θαυμάζω.
Πολλά (ξανά)είπα και μεγαλώνω και κόρη….

Στο βάψιμο by the way κορίτσια προτείνω τα γήινα χρώματα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here