Με την υποστήριξη του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAPAG), ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος χρόνος εφαρμογής του προγράμματος της act 4 Greece «Σχολικά γεύματα» στην Καβάλα.

Στο πλαίσιο της δράσης, τη σχολική περίοδο 2016-2017 προσφέρθηκανπερίπου90.000 ζεστά μεσημεριανά γεύματα σε 1.183 μαθητές 9 δημοτικών σχολείων στην πόλη της Καβάλας και στις κοινότητες Κρηνίδων, Φιλίππου, Ζυγού και Αμυγδαλεώνα του Δήμου Καβάλας.

Ο ΤΑΡ συνεισέφερε €40.000 στο πρόγραμμα, ανταποκρινόμενος στο αίτημα τοπικών φορέων της Καβάλας και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – καθώς αμφότεροι τόνισαν τη σημασία της πρωτοβουλίας για τις τοπικές κοινωνίες. Η υποστήριξη του ΤΑΡ εντάσσεται στο εκτεταμένο πρόγραμμα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων του έργου ύψους €32 εκατ., το οποίο υλοποιεί εθελοντικά και στις τρεις Περιφέρειες της Βορείου Ελλάδας από όπου διέρχεται ο αγωγόςεστιάζοντας σε δράσεις που:

  • αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και ενισχύουν τα μέσα βιοπορισμού για τους κατοίκους των περιοχών αυτών∙
  • καλλιεργούν δεξιότητεςκαι ικανότητεςμέσω εκπαιδευτικώνκαι επιμορφωτικών δράσεων∙ και
  • συμβάλλουν στη βελτίωση της περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Ο ΤΑΡ είναι υπερήφανος υποστηρικτής αυτής της καινοτόμου πρωτοβουλίας που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μία σειρά οργανισμών, ιδρυμάτων, εταιρειών, αλλά και πολιτών· μιας πρωτοβουλίας που προάγει την αξία της υγιεινής, μεσογειακής διατροφής και την κουλτούρα του «συλλογικού γεύματος» και «κοινού τραπεζιού».

Το πρόγραμμα εστιάζειστους μικρούς μαθητές παρέχοντάς τους υγιεινά και θρεπτικά γεύματα – απαραίτητα για την ευεξία και ανάπτυξή τους. Παράλληλα, η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει στην ενίσχυση του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) Καβάλας που έχει αναλάβει την προετοιμασία των γευμάτωναυτών με τη χρήση τοπικών υλικών.Στόχος του Κοι.Σ.Π.Ε. Καβάλας είναι να διευκολύνει την ένταξη στο κοινωνικό σύνολο ατόμων με ψυχο-κοινωνικά προβλήματα, προσφέροντάς τους επαγγελματικές ευκαιρίες.

Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα ShahDenizII του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό TransAnatolianPipeline (TANAP) στους Κήπους, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας, σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία.

Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού και θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων. Με τις πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία να προβλέπονται για τα τέλη του 2018, οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη αναμένονται το 2020.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

Για ερωτήσεις από εκπροσώπους ΜΜΕ: [email protected]

Περισσότερες πληροφορίες για τον TAP: www.tap-ag.gr | www.twitter.com/tap_pipeline

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here