Την άρνηση του εξέφρασε για μια ακόμη φορά το υπουργείο Παιδείας για το ενδεχόμενο επισκέψεων μαθητών σε εκτροφεία γουνοφόρων ζώων αλλά και γουνοποιητικές επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, απατώντας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας αναφέρει πως:

«Συνίσταται κατά τον προγραμματισμό των επισκέψεων η αποφυγή χώρων στους οποίους βρίσκονται ζώα σε αιχμαλωσία με σκοπό την εμπορική τους εκμετάλλευση, καθώς αυτό δεν συνάδει με τις γενικές αρχές της εκπαίδευσης στις οποίες, μεταξύ άλλων, πολύ σημαντική θέση έχει η ευαισθητοποίηση για την αναγκαιότητα της προστασίας και του σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος, η υιοθέτηση ανάλογων προτύπων συμπεριφοράς καθώς και η δημιουργία υπεύθυνων προσωπικοτήτων με κοινωνικές και ανθρωπιστικές αξίες .

Επιπροσθέτως, η υπηρεσία μας γίνεται αποδέκτης πολλών αιτημάτων από κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς φορείς προκειμένου να εγκρίνει προγράμματα και επισκέψεις μαθητών τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν επισκέψεις σε εκτροφεία γουνοφόρων ζώων οι γουνοποιητικές επιχειρήσεις καθώς και προγράμματα που σχετίζονται με την αειφορική θήρα.

Σε όλα αυτά τα αιτήματα η απάντηση της υπηρεσίας μας είναι πάντα αρνητική καθώς οι εν λόγω θεματικές δεν συμπεριλαμβάνονται στη σχολική εκπαίδευση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here