Συνέντευξη στον Χρήστο Νατσούλη και τους Antennes 93.6 παραχώρησε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Καστοριάς με τη Νέα Δημοκρατία, Ζήσης Τζηκαλάγιας, αναφορικά με όλα όσα συμβαίνουν τόσο στη Μεσοποταμία όσο και συνολικά στην Καστοριά αποκαλύπτοντας  ότι στο ζήτημα της καραντίνας ήταν αντίθετος εξ αρχής.

Σε ερώτηση για παράταση ή όχι των μέτρων αύριο Δευτέρα, ο κ. Τζηκαλάγιας σημείωσε ότι δεν γνωρίζει τι θα αποφασιστεί αλλά η εισήγησή του θα είναι να επιστρέψει συνολικά η Καστοριά στα Πανελλαδικά μέτρα.

«Σαφώς και ήμουν κατά της καραντίνας, στην πρώτη σύσκεψη, εξυπακούεται. Μιλάμε για ένα μήνα πριν. Μετέφερα τα στοιχεία στην κυβέρνηση, τα πραγματικά περιστατικά, τη συχνότητα, πώς ήταν το νοσοκομείο, τι κατάσταση υπήρχε, τις δυνατότητες του Νοσοκομείου, το κλίμα και την ψυχολογία της κοινωνίας. Δεν μπορώ να αποφασίσω εγώ, παρά το ότι από όλους όσους μιλούσαν είχα την περισσότερη επάρκεια γνώσεων αφού συνδύαζα και την ιατρική και την πολιτική», αποκάλυψε ο βουλευτής απαντώντας σε ερώτηση για τη θέση του απέναντι στην καραντίνα. 

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι «στη Μεσοποταμία, δεν έπρεπε να μπουν σε καραντίνα ούτε τα μισά χωριά. Αυτή ήταν όμως η απόφασή της κυβέρνησης, οφείλαμε να τη σεβαστούμε. Από κει και πέρα ήρθε η επόμενη μέρα που κληθήκαμε να λύσουμε τα προβλήματα που δημιούργησε η απόφαση αυτή». 

Παράλληλα σημείωσε ότι «ενώ στην πρώτη σύσκεψη υπέγραψαν ένα κείμενο ο Αντιπεριφερειάρχης, οι τρεις δήμαρχοι και οι πρόεδροι των επιστημονικών φορέων, οι δύο βουλευτές δεν υπογράψαμε. Ήρθε μετά ένα πάρα πολύ αυστηρό, σκληρό αντικυβερνητικό κείμενο που υπογράφηκε από όλους τους προηγούμενους εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη και μετά υπήρξε ένα τριήμερο που χαρακτηρίστηκε από μία απότομη αλλαγή, όταν πια φαινόταν ότι κάτι “ψήνεται” στην Αθηνά και τελικά φτάσαμε στα σημερινά μέτρα. Όλο αυτό το διάστημα εγώ ούτε συμφωνούσα ούτε διαφωνούσα με την καραντίνα».

Τα προβλήματα των αγροτών

«Για τους αγρότες της καραντίνας, με παρέμβασή μου στον κ. Χαρδαλιά την Παρασκευή το πρωί, μετά από συζήτηση πείστηκε ότι εάν τηρήσουμε όλες τις προδιαγραφές δηλαδή βεβαίωση ονομαστική για τον κάθε αγρότη κ.λπ. θα μπορούν να πηγαίνουν. Αφού λοιπόν εξασφαλίστηκε μετά την επικοινωνία μου με τον υφυπουργό αυτή η διαδικασία, το μετέφερα στον Αστυνομικό Διευθυντή, Θωμά Νέστορα, τον στον Αντιπεριφερειάρχη, τον δήμαρχο και τον αρμόδια αντιδήμαρχο, Όλγα Θεοχάρη, την οποία και ευχαριστώ για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την κατάσταση» είπε ο κ. Τζηκαλάγιας.

Για την Ολυμπία Τελιγιορίδου

Αναφορικά με την «πρόσκληση» που είχε κάνει στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, να πάει να εργαστεί στο νοσοκομείο Καστοριάς, παρόλο που είναι κτηνίατρος, ο κ. Τζηκαλάγιας είπε πως: «Για όλο αυτό το θέμα θα πω εν κατακλείδι ότι εγώ πήγα στο νοσοκομείο, δούλεψα δύο μέρες, και συνεχίζω να πηγαίνω μέρα παρά μέρα. Ήταν μία κίνηση για να δώσω θάρρος, να πω στους γιατρούς, τους νοσηλευτές αλλά και τον κόσμο ότι δεν φοβόμαστε και συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Όπως και όταν πήγα στον Ερυθρό Σταυρό και έδωσα αίμα. Κάθε μέρα λοιπόν αυτό προσπαθώ να κάνω με τον τρόπο μου, έτσι όπως αντιλαμβάνομαι εγώ, να βοηθήσω, να στείλω κάποια μηνύματα. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο, προκλήθηκα και γι’ αυτό απάντησα. Εάν δεν προκληθώ ξανά δεν θα ασχοληθώ ξανά με το θέμα. Αλλιώς η απάντησή μου θα είναι πολλαπλασιαστική σε αυτό που θα δεχτώ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here