Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα την ερχόμενη άνοιξη

«Ισως να είμαι ο πρώτος που θα αλλάξει το διαβατήριό του με τη νέα ονομασία “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”» δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ. «Ήμουν ο πρώτος που φώναξε “Ζήτω η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”. Αυτό δεν είναι εύκολο για τον λαό μας, αλλά δίνει ελπίδα και προοπτική» προσέθεσε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό «Alsat».

Παράλληλα, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα, την άνοιξη και αφού ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Αυτό θα εξαρτηθεί από τις υποχρεώσεις που θα έχουμε αμφότεροι και που απορρέουν από την προεκλογική περίοδο στην οποία θα έχουν εισέλθει οι δύο χώρες» είπε, καθώς υπάρχουν προεδρικές εκλογές στην ΠΓΔΜ και στην Ελλάδα ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κ. Ζάεφ εξέφρασε και την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πέρασε από την Επιτροπή Εξωτερικών της Ελλάδας και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Συμφωνία θα κυρωθεί και από την Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη.

Τέλος, εξέφρασε την προσδοκία του, όταν το πρωτόκολλο προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ κατατεθεί στην ελληνική Βουλή για κύρωση -κάτι που προσδιόρισε ότι αναμένει να γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες- να εγκριθεί με ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία, καθώς, όπως είπε, στην περίπτωση αυτή θα αναγράφεται το νέο όνομα της χώρας του, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here