Γονείς, δάσκαλοι και πολιτεία, για την παραβατική συμπεριφορά των παιδιών μας, είμαστε άμοιροι ευθυνών;

Αγαπητοί γονείς, συμπολίτισσες και συμπολίτες, θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας εξωραΐζοντας τούς χώρους του σχολείου μας, αλλά κάποιοι καταστρέφουν ό,τι εμείς δημιουργούμε!
Οι σχολικές μονάδες ανήκουν σε όλους και οφείλουμε όχι μόνο να τις προστατεύουμε και να τις συντηρούμε, αλλά και να κάνουμε το παν ώστε να τις βελτιώνουμε καθημερινά.
Δεν θα ήθελα να δημοσιεύσω φωτογραφίες-ντροπής με καταστροφές δημόσιας περιουσίας.Δεν τιμούν κανένα μας. 
Πάντως, ο Δήμος Άργους Ορεστικού για πολλοστή φορά ενήργησε ακαριαία και αποτελεσματικά. Το δίδυμο Ανδρεόπουλου-Βλαχόπουλου με εντολή του Αντιδημάρχου κ. Ζέζου, αποκατέστησε τις ζημιές των κλειδαριών και το μεσημέρι ένα ακόμη δίδυμο εργατών, αυτό του Καραφώτη-Βλαχόπουλου, συγκόλλησε το σπασμένο κομμάτι της εστίας .

 

Στόχος θερμόαιμων νέων το σχολείο μας!
Κάποιοι δεν θέλουν να είναι όμορφοι και περιποιημένοι οι δημόσιοι χώροι

Έδρασαν και πάλι οι «γνωστοί – άγνωστοι», οι οποίοι προκαλούν συχνά ζημιές τόσο στο σχολείο μας, όσο και σε πάρκα και παιδικές χαρές.

 

Κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών και κυρίως των βραδινών ωρών, παρατηρούνται καθημερινά φαινόμενα φθορών, ζημιών και καταστροφών. Η κατάσταση τείνει να γίνειανεξέλεγκτη, μετατρέποντας το σχολείο από χώρο πολιτισμού σε χώρο «νυχτερινής διασκέδασης», με φαγοπότι και κάθε είδους «εκτονώσεις» ποικίλων ενστίκτων.

Προχθές μαζεύαμε πρωί-πρωί ότι άφησαν από το υπαίθριο πάρτυ τους (αποφάγια, σπασμένα μπουκάλια, αμέτρητα πλαστικά ποτήρια, δεκάδες προφυλακτικά κ.ά.)
Χθες Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, η υπεύθυνη καθαριότητας του σχολείου δέχθηκε και επίθεση με πέτρες, γιατί «τόλμησε» να κάνει συστάσεις σε γυμνασιόπαιδα. Η κ. Βλαχάκη κάλεσε την αστυνομία, άνδρες της οποίας προσήλθαν στο χώρο, αλλά είχε ήδη εκκενωθεί.
Σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί προσερχόμενοι το πρωί στο σχολείο, αντικρίσαμε για μία ακόμη φορά κατεστραμμένες τις κλειδαριές (από τι δύο εισόδους του σχολείου) και σπασμένη μία εστία.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που διεξάγει το αστυνομικό τμήμα Άργους Ορεστικού.

 

Οι “θερμόαιμοι” νέοι μας, κυρίως, μαθητές γυμνασίων:
  • καταστρέφουν τις εξωτερικές κλειδαριές γεμίζοντάς τες με κολλώδες υλικό ώστε να είναι αδύνατη η είσοδος στο διδακτήριο.
  • Βάφουν εξωτερικά τους τοίχους, τα μαρμάρινα δάπεδα και προβαίνουν σε σπάσιμο μαρμάρων και πλακιδίων περιμετρικά του σχολείου.
  • Καταστρέφουν τις υδρορροές (λούκια).
  • καταστρέφουν τα γήπεδα αθλοπαιδιών.
  • ανάβουν μικροεστίες φωτιάς.
  • και  τέλος, εναποθέτουν πάσης φύσεως «νυχτερινά» απορρίμματα στις δύο εισόδους του κτηρίου, όπως: μπουκάλια αλκοολούχων ποτών, αποτσίγαρα, προφυλακτικά, αποφάγια, ακόμη και μπουκάλια τύπου μολότωφ!
Επιβεβλημένη η φύλαξη των σχολείων μας κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, έστω και με τοποθέτηση καμερών ασφαλείας. Το κόστος φύλαξης είναι σαφώς μικρότερο από το κόστος αποκατάστασης των ζημιών!
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here