Όλα τα είδαμε μέσα σε δύο μέρες στην παγωμένη λίμνη της Καστοριάς, μετά την εμφάνιση της «παγωτούλας» όπως ονομάστηκε η νεαρή αρκούδα που έκανε χθες την εμφάνισης της!

Πλέον τα γεγονότα είναι τόσα, που χωρίς καμία υπερβολή κάποιος μπορεί άνετα να κάνει λόγο για ένα πραγματικά ζωντανό ντοκιμαντέρ για τη φύση και την άγρια ζωή!

Και ενώ πίστευαμε πως το θέμα με την αρκουδίτσα έχεις τελειώσει, σήμερα ήρθε πάλι στην επιφάνεια αφού αποφάσισε να βολτάρει και πάλι πάνω στην παγωμένη λίμνη και όχι απλά να βολτάρει, αλλά να κατασπαράξει και ένα κύκνο, και την ώρα του γεύματος να του επιτεθεί ένας θαλασσαετός! 

Και ενώ η «παγωτούλα» κόβει βόλτες, την ίδια ώρα ο φωτογραφικός φακός του κ. Τόσκου απαθανάτισε δύο κύκνους σε πολύ τριφερές στιγμές, χωρίς καν τους ενδιαφέρει η παρουσία της αρκούδας που προφανώς λίγο νωρίτερα γευμάτισε με ένα πλάσμα τους είδους τους! Η ζωή σαφώς συνεχίζεται….

Από την άλλη, ένα νεαρός ασημόγλαρος έχει πέσει με… τα μούτρα σε άλλο πλάσμα της λίμνης που έγινε η τροφή του! Αντιθέσεις και τόσα γεγονότα που ήρθαν στην επιφάνεια για δυο λόγους, για το ότι η λίμνη μας παραμένει παγωμένη για πολλές μέρες και για το ότι η αρκουδίτσα έστρεψε τα βλέμματα μας πάνω στη λίμνη που ως τώρα βλέπαμε μόνο για τον πάγο!

Φωτογραφίες Χρήστος Τόσκος

kyknoi kastoria

pouli troei limni1

pouli troei limni2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here