Αντιδράσεις στην Κοζάνη από την κλήρωση Αλβανού μαθητή σημαιοφόρου για την παρέλαση

Οι φόβοι για τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε ο νέος τρόπος επιλογής σημαιοφόρων, φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται στην περίπτωση της Κοζάνης όπου ξεκίνησαν οι κληρώσεις.

Συγκεκριμένα, οι διευθυντές των σχολείων κλήθηκαν να ορίσουν τους σημαιοφόρων για την παρέλαση της 11ης Οκτωβρίου, επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης και με τις πρώτες κληρώσεις προέκυψαν και τα πρώτα παρατράγουδα.
Σύμφωνα πληροφορίες του Kozanimedia έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις γονέων στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης που πυροδότησε η ανάδειξη μέσω της κλήρωσης ως σημαιοφόρου, ενός μαθητή με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος όπως αναφέρει το δημοσίευμα έχει χαμηλούς βαθμούς. Μερίδα γονέων, σκέφτονται να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους τη συμμετοχή στην παρέλαση της 11ης Οκτωβρίου. Κάποιοι εστιάζουν στις χαμηλές σχολικές επιδόσεις του, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν ως επιχείρημα την καταγωγή του παιδιού, ζητώντας “να σηκώσει τη σημαία μαθητής που γεννήθηκε στην Ελλάδα”.
Ο εν λόγω μαθητής θα είναι ο σημαιοφόρος του σχολείου του τόσο στην παρέλαση της 11ης, όσο και σε εκείνη της 28ης Οκτωβρίου.
Να σημειωθεί πως και για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου κληρώθηκε (ανάμεσα σε συνολικά 60 μαθητές) επίσης μία μαθήτρια από την Αλβανία. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα σε αυτή την περίπτωση δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο.
Ο προϊστάμενος, πάντως, της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Γιάννης Γκαμπούρας, αφού σημείωσε πως δεν έχει ακόμη ενημερωθεί σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, ξεκαθάρισε πως η ανάδειξη των σημαιοφόρων και παραστατών και για την 11η, αλλά και για την 28η Οκτωβρίου, θα γίνει με βάση τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here