Μαθήματα μουσικής για πολύ μικρά παιδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Βασίλειος Δόικος»

Μοναδική πρόταση για τα μικρά-μικρούλια από το Πολιτιστικό Σύλλογο Καστοριάς ‘’Βασίλειος Δόικος’’

Για τα παιδιά 4,5-6 ετών

Ανάπτυξη μουσικής ακοής και μνήμης.

Σολφέζ

Βασικές αρχές μουσικής παιδείας.

Συλλογική μουσική δραστηριότητα
ασκήσεις άρθρωσης , ομιλίας,
ασκήσεις αναπνοής,
στοιχεία ρυθμού,
ασκήσεις φωνητικής τέχνης, αρχές σκηνικής παρουσίας .

Όλα τα μαθήματα πραγματοποιούνται μόνο σε παιχνιδιάρικο και ευχάριστο τρόπο. To αποτέλεσμα θα σας εκπλήσσει ευχάριστα!
Τα μαθήματα διεξάγονται από τον Σεπτέμβριο μέχρι το τέλος Ιουνίου. Χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής- 2 μαθήματα κάθε εβδομάδα εκτός μέρες γιορτών και αργιών.

Δευτέρα- 18.00-18.45
Τετάρτη -18.00-18.45

Μερικοί κανόνες για να συνεργαστούμε πιο αποτελεσματικά και ευχάριστα:

Η διάρκεια του μαθήματος είναι περίπου 45 λεπτά αλλά μπορεί να αυξηθεί κατά 5-10 λεπτά, ανάλογα με την κατάσταση. Αν διαπιστώσουμε ότι τα παιδιά είναι έτοιμα να παίξουν λίγο περισσότερο, συνεχίζουμε.

Η παρουσία των γονέων είναι επιθυμητή, αλλά δεν είναι απαραίτητη.

Τα παιδάκια να έρχονται στον χώρο το λιγότερο 5 λεπτά πριν το ξεκίνημα του μαθήματος.

Ο σύλλογος προσφέρει σε κάθε παιδάκι ένα μπουκαλάκι νερό δωρεάν, που μπορεί να πάρει, ή να έχει δικό του – το νερό (χλιαρό!) είναι απαραίτητο για φωνητικές ασκήσεις.

Να προλάβουν να έχουν πάει στην τουαλέτα-το μάθημα δεν έχει πολύ μεγάλη διάρκεια, ας αφιερώνουμε όλο το χρόνο σε αυτό και όχι στις επισκέψεις στο μπάνιο.

Αν κατά τη διάρκεια του μαθήματος, θα δείτε ότι το παιδί δεν κάνει αυτό που κάνουν δάσκαλος και τα άλλα παιδιά, μην ανησυχείτε- πολλά παιδιά – ειδικά εκείνα, που μόλις ξεκινάνε έχουν εξαιρετική αντίληψη κατά βάθος, άλλα δέχονται το μάθημα ως φόντο, και μετά ξαφνικά όλα όσα συμβαίνουν μέσα στην τάξη παρουσιάζουν στο σπίτι, στο δρόμο, εντελώς αναπάντεχα για τους γονείς. Ως εκ τούτου, δεν υποχρεώνουμε τα παιδιά να συμμετέχουν στη διαδικασία μέσα στην τάξη, όταν το παιδί είναι έτοιμο, περιλαμβάνεται στο συνολικό έργο. Μην παροτρύνετε το παιδί – είναι έργο δασκάλου, άλλα πολύ πιο αποτελεσματικό αν θα συμμετέχετε μαζί μας- κοινές απασχολήσεις και δραστηριότητες αυξάνουν αποτελέσματα κατά πολύ.

Τώρα σχετικά με τους κανόνες του σχολείου. Στην διάρκεια που το παιδί βρίσκεται στο χώρο του συλλόγου δεν γίνεται αποδεκτό να γίνονται πολύ θορυβώδεις παιχνίδια, τρεχάματα και βίες συμπεριφορές . Είναι σαφές ότι ένα παιδί μπορεί να τρέξει, να πηδήξει, να φωνάξει δυνατά κάτι. Είναι φυσικό κάποια στιγμή, άλλα όχι σε διάρκεια. Αυτό μπορεί να γίνει στο δρόμο μετά το μάθημα..

Αν το παιδί έχει παρουσιάσει συμπτώματα που αρρωσταίνει- καλύτερα να χάσει το μάθημα για προφυλακτικούς λόγους.

Θερμή παράκληση να ειδοποιείται ή ο δάσκαλος ή υπεύθυνος του τμήματος για κάθε απουσία του παιδιού.

Καμία φορά , ιδιαίτερα στους περιόδους επιδημιών του χειμώνα λείπουν πολλά παιδιά και έρχονται 1- ή 2 – σε αυτήν την περίπτωση το μάθημα θα ακυρώνεται ως ανώφελο.

3 απουσίες δίχως λόγο και ειδοποίηση εκλαμβάνονται από το σύλλογο ως αποχώρηση από το τμήμα -το τμήμα ακολουθεί ένα πολύ συμπυκνωμένο πρόγραμμα, που το παιδί, που θα χάνει πολλά μαθήματα θα τραβάει πολύ πίσω όλο το τμήμα.

Κάθε τεκμηριωμένη ιδέα και πρόταση των γονέων για βελτίωση η αλλαγή θα συζητείται.

Με εκτίμηση ΔΣ του ΠΣΚ’’ Βασίλειος Δόικος’’

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here