Η Βασιλική Ελευθεριάδου (σ.σ. μάνα του μικρού Χρηστάκη από την Ασβεστόπετρα Εορδαίας) μέσω του λογαριασμού της στο Facebook προέβη σε μια καταγγελία για γνωστό παιδότοπο όπου αρνήθηκαν στο γιο της να παίξει με τα υπόλοιπα παιδιά που βρίσκονταν εκεί.

Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας ο λόγος που δεν άφησαν το γιο της να διασκεδάσει όπως κάθε παιδί της ηλικίας του δεν είναι άλλος από το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό που υφίστανται παιδιά ΑμεΑ και παιδιά που λόγω ιατρικών προβλημάτων πρέπει να φοράνε τεχνητά μέλη, σωληνάκια και άλλο αντίστοιχο εξοπλισμό.

Ο γιος της κας Ελευθεριάδου, ο 3χρονος Χρήστος-Εμμανουήλ εξαιτίας του συνδρόμου IPEX (φυλοσύνδετη ανοσοποιητική δυσλειτουργία, πολυενδοκρινοπάθεια και εντεροπάθεια) έχει διαρκώς ένα σωληνάκι στη μύτη του. Από την όγδοη μέρα της ζωής του μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Η πολυπόθητη σωτήρια μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε όμως το σωληνάκι πρέπει να το φορά διαρκώς.

Όπως διευκρινίζει η κα Ελευθεριάδου σκοπός της καταγγελίας της είναι να δείξει ότι τα παιδιά ΑμεΑ και τα παιδιά με προβλήματα υγείας δεν πρέπει να περιθωριοποιούνται αλλά αντιθέτως πρέπει να χαίρουν της αποδοχής, της αγάπης και της αγκαλιάς μας.

H απίστευτη καταγγελία της μητέρας
Φτάνει ο ρατσισμός σε λαούς σε ανάπηρους σε παιδιά με ειδικές ανάγκες κ σε πιο ιδιαίτερα παιδιά που φέρουν ξένα σώματα πάνω τους όπως σίδερα, σωληνάκια ή τεχνητά μέλη είμαι πολύ οργισμένη για ένα παιδότοπο που έτυχε να πάω τον μικρό μου να παίξει όπως όλα τα παιδάκια.. με τι καρδιά δε το δέχτηκαν?

με τι καρδιά του είπαν δεν μπορεί να μπει,,? με τι καρδιά κοίταξαν αυτά τα μάτια του παιδιού που απλά ήθελε να παίξει κ του είπαν λυπούμαστε, αλλά δεν… , η ζωη του στέρησε για τρία χρόνια το παιχνίδι μια φυσιολογική ζωή που έχουν όλα τα παιδάκια κ τώρα που ήρθε η στιγμή να τα ζήσει μετά από τόσο αγώνα πάλης μεταξύ ζωής κ θανάτου κ βγήκε νικητής…

δε θα επιτρέψω κανέναν κ τίποτα να στερησει το χαμόγελο κανενός παιδιού πόσο μάλλον το δικό μου που πασχιζω κάθε μέρα κάθε ώρα να το φοράει πάντα στο πρόσωπο του πότεεεε ντροπή ειλικρινά ντροπή λίγη καρδιά έστω σε αυτά τα παιδιά όσο σας έχει απομείνει😠😠😠😠😠.

Πηγή: infokids.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here