Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στον όμιλο Ο.Τ.Ε βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από την 21η Δεκέμβρη, διεκδικώντας μέσα σε αλλά:

 

-Τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας για όλες τις εταιρείες του ομίλου 

 

-Διασφάλιση των θέσεων εργασίας 

 

-Αξιοπρεπείς αυξήσεις 

 

-Εξίσωση των διαφορετικών κατηγοριών εργαζομένων 

 

 

Τα παραπάνω διεκδικούνται σε ένα οικονομικό περιβάλλον υπέρκερδοφοριας του Ο.Τ.Ε,όπου τα τελευταία χρόνια ενώ μειώνεται ο αριθμός των εργαζόμενων έχει αυξηθεί κατακόρυφα η παραγωγικότητα τους μέσω της εντατικοποίησης εργασίας που προκαλεί συνεχώς εργατικά ατυχήματα.

 

Η διοίκηση της εταιρείας και ο διευθύνων σύμβουλος των 1,6 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο αρνείται τα αυτονόητα αιτήματα τους από τη μια κι από την άλλη μοιράζει μερίσματα στους μετόχους τα οποία είναι πολλαπλάσια της μισθολογικής δαπάνης.

 

Η άρνηση της διοίκησης εντάσσεται στη νεοφιλελεύθερη στρατηγική της περαιτέρω κερδοφορίας εις βάρος των εργαζομένων μέσα από τη διάλυση κάθε πλέγματος συλλογικής διαπραγμάτευσης και δράσης τους.

 

Όλα αυτά περιγράφουν ξεκάθαρα ποιος υπήρξε ο σκοπός της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας και τα αποτελέσματα του για τους πολίτες-καθώς «απολαμβάνουμε» από τις πιο ακριβές υπηρεσίες σε ολόκληρη την Ε.Ε, με σημαντικές καθυστερήσεις εξαιτίας του ελλιπούς προσωπικού και της πολυδιάσπασης του έργου-αλλά και στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

 

Η «Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δ. Μακεδονία» στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Ο.Τ.Ε, καλεί τον Λαό της Δ. Μακεδονίας να σταθεί στο πλευρό τους και να βάλει τέλος στα σχέδια ιδιωτικοποίησης οποιαδήποτε από τις λίγες εναπομείνασες εταιρείες δημοσίων συμφερόντων.

 

Κοζάνη 10/1/2019

το γραφείο τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here