Σταμάτησαν λόγω της αυτοψίας των Ευρωπαίων και ξανάρχισαν: Από το πρωί είναι σε εξέλιξη νέα επεισόδια στον Εβρο με χημικά και ρίψη αντικειμένων από την τουρκική πλευρά – Μετανάστες προσπαθούν να «σπάσουν» τον ελληνικό κλοιό – Συγκεντρώνονται συνεχώς όλο και περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα

Δύο βίντεο ντοκουμέντα από τα επεισόδια στον Έβρο που είναι σε εξέλιξη από το πρωί φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr. Τα πλάνα έχουν τραβηχτεί από την ελληνική πλευρά και  δείχνουν την τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές (πολυβομβιδοβόλο ή κανονάκι) καπνογόνα και δακρυγόνα. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται 40 μέτρα από τα σύνορα. Στα βίντεο φαίνεται καθαρά ότι πρόκειται για την τουρκική αστυνομία.

Δείτε τα βίντεο

Φωτογραφίες που δείχνουν την τουρκική αστυνομία να πετάει δακρυγόνα:

evros01
TOURKOS-RIXNEI-ARTHROU

 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις εννέα το πρωί, με την εκτόξευση χημικών και αντικειμένων κατά των ελληνικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν και εκείνες με χρήση δακρυγόνων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τα επεισόδια είχαν σταματήσει  χθες λόγω της έλευσης των Ευρωπαίων αξιωματούχων, σήμερα ξανάρχισαν από το πρωί!

Μεγάλες ομάδες μεταναστών (αποτελούμενες από 200 άτομα) κινούνται σε μία ακτίνα περίπου 1,5 χλμ. προπσαθώντας να κόψουν τον φράχτη.  Κινούνται ουρλιάζοντας, ενώ η ελληνική πλευρά τους φωνάζει στα αγγλικά ότι τα σύνορα είναι κλειστά και δεν θα περάσει κανείς!

Οι Τούρκοι πάντως φέρνουν συνεχώς μετανάστες άπό το πρωί στα σύνορα. Δείτε τη φωτογραφία που δείχνει στο βάθος πόσος κόσμος έχει συγκεντρωθεί:

20200304091750_IMG_3526

Δακρυγόνα πέφτουν συνεχώς και από τις δύο πλευρές ενώ η κινητοποίηση των τουρκικών αρχών είναι ξεκάθαρη με οχήματα, ασθενοφόρα, περιπολικά και μεγάλες δυνάμεις να βρίσκονται απέναντι από το φυλάκιο των Καστανιών.

Μετανάστες έβαλαν φωτιά σε σημείο της ελληνικής μεθορίου, ωστόσο αμέσως κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική και την έσβησε. Στο σημείο βρίσκονται και πολλοί δημοσιογράφοι από ξένα μίντια .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here