Για όλα όσα διαδραματίστηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο μίλησε στον Χρήστο Νατσούλη, και τους Antennes 93.6, ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης.

Για ήττα του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς έκανε λόγο ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Kορεντσίδης, προσθέτοντας ότι βρέθηκε αντιμέτωπος με στείρα πολιτική xωρίς καμία απολύτως αντιπρόταση από τη μειοψηφία.

Aναφορικά με το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση μετά την καταψήφιση της πρότασης των υπηρεσιών του δήμου για αύξηση των τελών, ο κ. Κορεντσίδης δήλωσε ότι η επόμενη λύση είναι η δέσμευση από τον τακτικό προϋπολογισμό των ποσών που απαιτούνται. 

Σε ερώτηση για το αν κινδυνεύουν οι μισθοδοσίες των υπαλλήλων του δήμου ο δήμαρχος τόνισε ότι δεν θα κινδυνολογεί συ αναφορικά με το θέμα αυτό και ότι θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Ο Δήμος Καστοριάς έχει 1.800.000€ χρέη προς τη ΔΙΑΔΥΜΑ. Χρέη που δημιούργησαν άλλοι και δεν πληρώθηκαν ποτέ. Ένα χρέος που πρέπει να ρυθμιστεί για να μη μπει ο Δήμος σε περιπέτειες.

Όπως σημείωσε ο ίδιος: «Η νέα Δημοτική Αρχή υποχρεώθηκε, για μία ακόμη φορά, να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Εισηγηθήκαμε στην Οικονομική Επιτροπή, οριζόντια λύση για όλους, με ένα τέλος 0,60Ε/τ.μ. Για παράδειγμα, χώρος 100τ.μ., αύξηση 60€/χρόνο. Μιλάμε στην ουσία για μία αύξηση 5 ευρώ τον μήνα.

Κανείς δε θέλει να παίρνει τέτοιες αποφάσεις και να επιβάλλει αυξήσεις. Όμως εμείς υποσχεθήκαμε προεκλογικά και πήραμε την εντολή από τους συμπολίτες μας, για να βάλουμε σειρά, και να συμμαζέψουμε και για να νοικοκυρέψουμε τον Δήμο. Κάποιοι, δυστυχώς δε το θέλουν. Προσωπικά χαίρομαι όταν μας γίνεται κριτική και μας «κατηγορούν» επειδή θέλουμε να βάλουμε σειρά και να νοικοκυρέψουμε τον Δήμο.

Θα ήταν πολύ εύκολο να μην ασχοληθούμε και να μετακυλήσουμε την ευθύνη και τα χρέη στους επόμενους, αλλά αυτό θα ήταν μία λανθασμένη και ανεύθυνη στάση και πολιτική. Μία τέτοια πολιτική οδήγησε τον Δήμο Καστοριάς στη σημερινή τραγική κατάσταση. Και δυστυχώς σήμερα κάποιες και κάποιοι θέλουν να ακολουθήσουμε την ίδια ανεύθυνη πολιτική.

Ο ρόλος της μειοψηφίας δεν είναι μόνο για να αντιδρά και να λέει όχι, αλλά να φέρνει και συγκεκριμένες προτάσεις. Θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν και να καταλάβουν κάποια στιγμή ότι απαιτούνται γενναίες αποφάσεις και υπευθυνότητα. Πρέπει να έχουμε σοβαρή και υπεύθυνη στάση, με θέσεις που δεν μεταβάλλονται από την μια μέρα στην άλλη. Εξάλλου όλα καταγράφονται στα πρακτικά.

Εμείς, σε κάθε περίπτωση, θα πορευτούμε σύμφωνα με την εντολή που μας έδωσαν οι συμπολίτες μας. Είναι προφανές ότι κάποιοι κακοπροαίρετοι ενοχλούνται από το δυναμικό ξεκίνημα της νέας Δημοτικής Αρχής, που έγινε ορατό και αποδεκτό από το σύνολο σχεδόν των συμπολιτών μας. Αυτοί οι κακοπροαίρετοι όμως θα οδηγηθούν στην απομόνωση από τους ίδιους τους πολίτες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here