Δεκάδες πιστοί, προσέτρεξαν και φέτος στην μαρτυρική Γράμμουστα, στη χάρη της Παναγίας της Οδηγήτριας, για να εορτάσουν την μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου, που εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί ξανά, μετά την ανοικοδομή και τον εγκαινιασμό του. Παραβρέθηκαν δεκάδες πιστών, μεταξύ των οποίων άτομα που διατηρούν οικίες στην ακριτική κοινότητα, αλλά και επισκέπτες που ευλαβούνται την Παναγία Οδηγήτρια.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε ιερά λιτάνευση της εικόνας και αγιασμός για τους κτηνοτρόφους της περιοχής και για όλον τον κόσμο! Παρούσα στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν και η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κα. Αλεξάνδρα Μάτσια.

Θυμίζουμε, πως την ερχόμενη Κυριακή 18 Αυγούστου, θα τελεσθεί και πάλι Θεία Λειτουργία, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστοριάς κ Σεραφείμ. Όσοι επιθυμούν να μεταβούν, θα ξεκινήσει λεωφορείο από την κεντρική πλατεία του Άργους Ορεστικού, στις 6.00 η ώρα το πρωί. Για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να απευθυνθείτε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. (Χρειάζεται να κάνετε κράτηση θέσης)

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here