Εκατοντάδες κάτοικοι, προσέτρεξαν σήμερα το απόγευμα, παραμονή της μεγάλης εορτής της Παναγίας, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, για να ακουμπήσουν στη χάρη της, σκέψεις, καημούς και προβλήματα, καθώς να ανάψουν και ένα κερί στα αγαπημένα πρόσωπα, που έχουν φύγει από την πρόσκαιρη ζωή!

Με λαμπρότητα, αλλά και μεγάλη ευλάβεια, τελέστηκε σήμερα το απόγευμα, ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό, στο Άργος Ορεστικό. Πλήθος κόσμου, κατέκλυσε τον Ναό, όπου είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας καθώς και αυτήν της Κοιμήσεως. Δεκάδες νοικοκυρές της πόλης, ετοίμασαν και προσέφεραν Αρτοκλασία, είτε λόγω ονομαστικής εορτής στην οικογένεια, είτε ως τάμα στη χάρη της Παναγίας.

Αμέσως μετά τον λαμπρό Εσπερινό, Ιερείς, Ιεροψάλτες και κόσμος, έψαλλαν τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ακολούθησε η έξοδος και η Ιερά Λιτάνευση των Εικόνων, σε γραφικά σοκάκια και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στις εκδηλώσεις παρών ήταν, ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου (που έχει και την ονομαστική εορτή) ο Αστυνομικός Διευθυντής Καστοριάς, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άργους Ορεστικού, Δημήτριος Μουτζίκης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και εκατοντάδες κόσμου.

Δείτε εκτενές φωτορεπορτάζ του Βαγγέλη Παπαδόπουλου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here