Με επιτυχία και μεγάλη αποδοχή και απήχηση από τον κόσμο, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Δήμου Καστοριάς στις διήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς, την Κοινωφελή Επιχείρηση “Ορεστειάς”, την Εταιρεία Μακεδνός Α.Ε., και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αθανάσιο Χριστόπουλο», με αφορμή τις ‘’Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και την “Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού”.

Έλληνες και ξένοι επισκέπτες, όπως επίσης και πολλοί συμπολίτες μας, με συγκεκριμένο οργανωμένο πρόγραμμα και σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, περπάτησαν και περιηγήθηκαν σε συγκεκριμένες διαδρομές, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν σε εκκλησίες, μνημεία, αξιοθέατα και οικομουσεία που ήταν ανοικτά και δωρεάν για τον σκοπό αυτό.
Ήταν μία ευκαιρία για όλους να γνωρίσουν και να θαυμάσουν τους “θησαυρούς” της περιοχής μας, η οποία έχει τεράστιες και ανεξάντλητες δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησης και ανάπτυξης στον τομέα αυτόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά από πολύ καιρό, χρησιμοποιήθηκε το τουριστικό λεωφορείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης ‘’Ορεστειάς’’, ενώ με την καταπληκτική μουσική βραδιά, στην αυλή του αρχοντικού Βέργου,  αναδείχθηκαν οι προοπτικές που έχει η “παλιά πόλη” να φιλοξενεί ανάλογες εκδηλώσεις που αναδεικνύουν με καταλυτικό τρόπο την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ο Δήμος Καστοριάς και η Αντιδημαρχία Τουρισμού, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων, διά μέσω του Αντιδημάρχου, κ. Χρήστου Μουρατίδη, εκφράζουν δημόσια, θερμές ευχαριστίες σε όσους συνεργάστηκαν και συνέβαλαν τα μέγιστα για να στεφθούν όλες οι δράσεις με απόλυτη επιτυχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here