Ο Δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος, επισκέφτηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου το Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη και συναντήθηκε, μετά από προγραμματισμένη ακρόαση, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη   κ.κ. Βαρθολομαίο.

Η συνάντηση που οργανώθηκε με άψογο τρόπο από το άξιο τέκνο της Καστοριάς και στενό συνεργάτη του Πατριάρχη, Πανοσιολογιότατο πατέρα Αγαθάγγελο Σίσκο, έγινε στις 10:30 π.μ. στο γραφείο του Πατριάρχη.

Η υποδοχή, η φιλοξενία και  το κλίμα της συνάντησης ήταν άριστα, ενώ ο Παναγιότατος,  με την απλότητα και την φιλικότητα που τον διακρίνουν, ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί αναλυτικά για τον Δήμο Νεστορίου την Ιστορία του, τους ανθρώπους και τα προβλήματα του.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η αναστήλωση των τριών βυζαντινών και  μεταβυζαντινών μνημείων του Δήμου, δηλαδή των παμμεγίστων Ταξιαρχών της Ι.Μ.Τσούκας, του Αγίου Γεωργίου Επταχωρίου και του Αγίου Ζαχαρία στον Γράμμο, και ζητήθηκε από τον Δήμαρχο η συνηγορία του Παναγιοτάτου, προκειμένου, με την έγκριση του Μητροπολίτη Καστοριάς, να τεθεί σε λειτουργία αρχικά ο Άγιος Γεώργιος στο Επταχώρι και στη συνέχεια, μετά την αναστήλωση και την κατασκευή των κελιών που θα ακολουθήσουν , η Μονή της Τσούκας. Για τον Άγιο Ζαχαρία συμφωνήθηκε  η συντήρηση του και η  μετατροπή του σε επισκέψιμο μνημείο.

Εκτιμήθηκε κατά την συζήτηση ότι η προσπάθεια αυτή, όχι μόνο θα ενισχύσει τα θρησκευτικά αισθήματα των κατοίκων του Δήμου, αλλά θα συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή από πιστούς ορθόδοξους της Ελλάδας και του εξωτερικού, με όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα για τους δημότες.

Επίσης ο Δήμαρχος μετέφερε στον Πατριάρχη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία τον προσκαλεί να επισκεφτεί τον Δήμο Νεστορίου, ενώ του εξέφρασε τον προσωπικό του θαυμασμό για την πολυσχιδή του προσωπικότητα  και τις πολλαπλές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει σε όλα τα επίπεδα . Τέλος του μετέφερε την ηθική υποστήριξη του Δήμου και των Δημοτών για τον αδιάλειπτο  αγώνα που δίνει διαχρονικά μέσα από αντίξοες συνθήκες, για την ορθοδοξία, το Γένος και το περιβάλλον.

Ο Παναγιότατος  εντυπωσιάστηκε από το φωτογραφικό υλικό του Γράμμου και των μνημείων, εξέφρασε την ευχή και την βούληση σε μελλοντική  επικείμενη επίσκεψη στην περιοχή, ίσως με αφορμή την αγιοκατάταξη των 5 Καστοριέων που προωθεί   η Μητρόπολη Καστοριάς, να επισκεφτεί τον Δήμο και  να περιδιαβεί τον Γράμμο, ενώ συνηγόρησε  στις προτάσεις που τέθηκαν από τον Δήμαρχο.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο πατέρας Αγαθάγγελος ξενάγησε τον Δήμαρχο στον Πατριαρχικό ναό και στα υπόλοιπα μνημεία του Πατριαρχείου, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Δήμαρχος παραβρέθηκε , μετά από πρόσκληση του Πατριάρχη, στην παρουσίαση ενός φωτογραφικού λευκώματος των εκκλησιών της Ιμβρου , που έγινε στο Σισμανόγλειο μέγαρο της Πόλης,  με ομιλητή τον Πατριάρχη.

Ο Δήμαρχος σε δήλωση του εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της συνάντησης, καθώς και τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη Καστοριάς για την προετοιμασία, αλλά και προς τον  Πανοσιολογιότατο πατέρα Αγαθάγγελο Σίσκο για την καθοριστική του συμβολή στην πραγματοποίηση της επίσκεψης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here