Στην πολύ ενδιαφέρουσα Επιστημονική Ημερίδα που διοργάνωσε, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς, η Εκκλησιαστική Επιτροπή των Ιερών Ναών της Κλεισούρας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, το Σάββατο 12 Αυγούστου, στην Κοινοτική Αίθουσα Χρήστου Τσιούλη, στην ιστορική και μαρτυρική Κλεισούρα παραβρέθηκε η Μαρία Αντωνίου.
Όπως σημείωσε η ίδια: «Πολλά και θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές γιατί με το θέμα «Η θρησκευτική τέχνη ως πηγή πληροφοριών για την ιστορία της Κλεισούρας Καστοριάς και άλλων ορεινών κοινοτήτων» – Αρχιτεκτονική – Ζωγραφική – Συντήρηση & Προβολή των Μνημείων, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε μέσα από τις εισηγήσεις αξιόλογων επιστημόνων, μοναδικές πτυχές της θρησκευτικής τέχνης της Κλεισούρας και της ευρύτερης περιοχής μας.
Έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν αιώνες πριν από την εποχή μας, ενσωματώνουν μία τέτοια δυναμική, ώστε να μας καθοδηγούν και να μας δείχνουν σαν φωτεινοί φάροι τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Και ο δρόμος αυτός δεν είναι άλλος, παρά ο σεβασμός στην ιστορία του τόπου μας, αλλά και ο δρόμος της πίστεως και της αλήθειας, τόνισα στον σύντομο χαιρετισμό μου.
Είναι επιτακτική η ανάγκη, ειδικά την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, να βαδίσουμε ξανά μέσα από τις αξίες και τα ιδανικά που γαλούχησαν γενιές και γενιές και παράλληλα να διαφυλάξουμε, να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε την πλούσια κοινωνική, πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του αιματοβαμμένου τόπου μας».

Φωτογραφία της Μαρία Αντωνίου.

Φωτογραφία της Μαρία Αντωνίου.

Φωτογραφία της Μαρία Αντωνίου.

Φωτογραφία της Μαρία Αντωνίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here