Η συγκλονιστική γνωριμία του Καστοριανού  Δημήτρη Κοντονίνα με τους ανθρώπους που του χάρισαν τα όργανα τού γιού τους

Για τη σημασία της δωρεάς οργάνων, για τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα, αλλά και για τη συνάντηση που πραγματοποίησε την Παρασκευή 6 Ιουλίου στην Κύπρο με τους γονείς του ανθρώπου που του χάρισε τη ζωή μίλησε στους “Ορίζοντες”  ο Καστοριανός Πρωταθλητής Ποδηλασίας Δημήτριος Κοντονίνας.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Έχοντας ως σκοπό τη διάδοση της δωρεάς οργάνων ο Καστοριανός Πρωταθλητής της Ποδηλασίας  Δημήτριος Κοντονίνας πραγματοποίησε επαγγελματική φωτογράφιση στο στούντιο του κ. Μάνου Σινόπουλου.  Ο αθλητής, τα τελευταία χρόνια ακολουθεί ανοδική πορεία στην ποδηλασία, τόσο σε εγχώριο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Γνωρίζει πολύ καλά πως δεν θα τα κατάφερνε όλα αυτά, εάν οι γονείς του Νικόλα από την Κύπρο δεν έπαιρναν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα τού γιού τους σε εφτά συνανθρώπους τους, δίνοντάς τους έτσι μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Για την ιστορία ο κ. Κοντονίνας έχει υποβληθεί δύο φορές σε μεταμόσχευση νεφρού τις δύο τελευταίες δεκαετίες και μεταφέρει το μήνυμα «ΝΑΙ στη δωρεά οργάνων, ΝΑΙ στη Ζωή. Εάν η οικογένεια του Νικόλα δεν έπαιρνε τη γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανά του, δεν θα είχα τη ζωή που έχω σήμερα και σίγουρα δεν θα μπορούσα να ασχοληθώ με τον πρωταθλητισμό»,

Θέλοντας λοιπόν  ο κ. Κοντονίνας να γνωρίσει αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους, οι οποίοι παραμέρισαν τον προσωπικό τους πόνο  ώστε να δώσουν την ελπίδα σε άλλες οικογένειες, μετέβη την Παρασκευή 7  Ιουλίου στην Κύπρο «Πραγματικά ήθελα πολύ να γνωρίσω την οικογένεια του Νικόλα. Του παιδιού που “έφυγε” από τη ζωή,  αλλά η οικογένειά του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία σε εφτά ανθρώπους.  Είμαι από τους τυχερούς που γνώριζαν το όνομα τής οικογένειας από την οποία εγώ ξαναγεννήθηκα. Και λέω από τους τυχερούς, διότι συνήθως τα στοιχεία μεταξύ δότη-λήπτη είναι άγνωστα. Ήθελα από χρόνια να έρθω σε επαφή με αυτήν την οικογένεια, απλά τώρα ήταν μάλλον η κατάλληλη στιγμή.  Σχεδόν τρεις μήνες είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και θα συναντηθούμε για πρώτη φορά από κοντά!  Έχω αποκτήσει μια δεύτερη οικογένεια στην Κύπρο και αυτή η οικογένεια είναι πλέον  “πολύτεκνη”, όπως χαρακτηριστικά την λέω, απλά δεν γνωρίζει όλα της τα μέλη».

Επόμενος στόχος του αθλητή  είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μεταμοσχευμένων Αθλητών  το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 17 Αυγούστου 2019 στο Newcastle της Αγγλίας. Βέβαια μέχρι τότε θα προηγηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (κατά πάσα πιθανότητα στη Λάρισα) που αποτελεί και την πρόκριση του αθλητή για το Παγκόσμιο  σε δύο αγωνίσματα και συγκεκριμένα στην ατομική χρονομέτρηση 5χλμ και στο criterium 30χλμ. «Θα λάβω μέρος και σε μερικούς αγώνες μέσα στο καλοκαίρι, οι οποίοι δεν έχουν βαθμολογική σημασία για εμένα, το κάνω καθαρά για τη συμμετοχή και για να παρακολουθώ σε τι κατάσταση βρίσκομαι εκείνη την περίοδο! Επίσης μου έχει γίνει η  πρόταση να πάρω μέρος σε έναν αγώνα φιλανθρωπικού προφίλ  για τη δωρεά οργάνων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία την άνοιξη του 2019 και  απλά περιμένω από τους διοργανωτές να “κλείσει” ο εν λόγω αγώνας, ώστε να τον  εντάξω στο πρόγραμμά μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: orizontespress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here