Δεν είναι πολλές οι ώρες που βρίσκομαι στη στεριά και πραγματικά δεν έχω λόγια για να σας ευχαριστήσω για τα μηνύματά σας. Θα ήθελα να απαντήσω σε κάθε έναν ξεχωριστά και θα προσπαθήσω να το κάνω τις επόμενες ημέρες.

Δυστυχώς κάποια από τα μηνύματα που έλαβα αφορούσαν τις δημοσιεύσεις της ομάδας Greece Mini Transat – Ομάδα για Greece MINI TRANSAT 2019-THE OCEAN RACE 2021 . Φαίνεται ότι το ύφος των αναρτήσεων της σελίδας αυτής, αλλά και οι απαντήσεις εκ μέρους του διαχειριστή της στα ονομαστικά μηνύματα και σχόλια άφησαν να εννοηθεί ότι η σελίδα αυτή συνδέεται με κάποιον τρόπο μαζί μου. Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν συνδέεται μαζί μου ουτε ο διαχειριστής ουτε η σελιδα του.

Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, που κατάφερα να κάνω αυτό που ονειρευόμουν και χαίρομαι που αυτή τη χαρά μπορώ και τη μοιράζομαι μαζί σας.

Σας ευχαριστώ όλους!

Markos Spyropoulos Mini-Transat 2019

 

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

 

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ωκεάνιος!..

Τερμάτισε το Ελληνικό σκάφος QUANTA 931 με τον Μάρκο Σπυρόπουλο στο ΜΙΝΙ ΤΡΑΝΖΑΤ 2019, σήμερα 20/11/2019. Αφήχθη σήμερα Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 06 ώρα 20 λεπτά ώρα Ελ.
Ο ωκεάνιος διάπλους του Ατλαντικού διήρκησε 17 ημέρες, 13 ώρες 47 λεπτά κ 50 δ/τα.
Κατέλαβε την αξιοπρεπέστατη 11η θέση μεταξύ 21 πρωτότυπων ΜΙΝΙ 6,50 αγωνιστικών ιστιοπλοϊκών σκαφών.
Ο Μάρκος Σπυρόπουλος γράφει ιστορία αφού είναι ο πρώτος Έλληνας που τερματίζει στο ΜΙΝΙ ΤΡΑΝΖΑΤ, αυτή τη μεγάλη σχολή των μικρών ωκεάνιων σκαφών που αναδεικνύει τους νέους καπετάνιους κ φέρνει νέες ελπίδες στην Ελλάδα, νέες προοπτικές καριέρας – συμμετοχής κ σε άλλους παγκόσμιους αγώνες ωκεάνιας αγωνιστικής ιστιοπλοΐας.
Μας κάνεις υπερήφανους, Μάρκο.
Πολλά: Συγχαρητήρια, εύγε, μπράβο!..

Greece Mini Transat

Image may contain: 1 person, on stage and outdoor

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ωκεάνιος!.. λόγια του Μάρκου:

“Είναι απίστευτο, τελείωσα τον αγώνα. Έχω ήδη διασχίσει τον Ατλαντικό πολλές φορές σε μεγάλα πλοία, αλλά είναι μια πρωτιά στα Mini. Οι τελευταίες τρεις μέρες με ενοχλούσαν με τις καιρικές συνθήκες που δεν ήταν προφανείς … Είχα τρία σκάφη πίσω μου στο τέλος, αλλά δεν ήθελα να με ντουμπλάρουν, γι’αυτό επανέλαβα τις τσίμες.

“Δεν έχω τα λόγια, αλλά θα έρθουν.”

“Δεν ήθελα να έχω προβλήματα στο σκάφος, ήθελα απλώς να φτάσω στο τέλος, οπότε πραγματικά δεν γκάζωσα το πλεούμενο στο πρώτο σκέλος. Το δεύτερο πήγε καλύτερα, αλλά ακόμη και εδώ ήθελα να τερματίσω, έτσι ήμουν λίγο συγκρατημένος. Στο δεύτερό μου Mini-Transat, το επόμενο, θα δώσω περισσότερα! Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Κουρασμένος αλλά χαρούμενος. ”

Μπράβο στους δυο Έλληνες πρωτοπόρους, τους συμμετέχοντες στον ΜΙΝΙ ΤΡΑΝΖΑΤ, τον Θεόδωρο Τέτσιο που έλαβε μέρος στην 4η διοργάνωση το 1983 και τον Μάρκο Σπυρόπουλο που συμμετέχει στην 22η διοργάνωση.
* Εκκίνηση 2ου σκέλους, από το Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια, στις 2 Νοεμβρίου. Ζωντανά ο αγώνας μέσω χαρτογραφίας, εδώ: https://www.minitransat.fr/suivi-de-la-course/cartographie .

Η εκκίνηση της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου αναβάλλεται τελικά στο μέλλον, λόγω κακών καιρικών συνθηκών.
* Τελικά η εκκίνηση 1ου σκέλους Σάββατο 5/10/19 11:30 Ελ.

Τερμάτισε το ελληνικό σκάφος του ΜΙΝΙ ΤΡΑΝΖΑΤ, στην 22η διοργάνωση,
με τον Μάρκο Σπυρόπουλο, το πρώτο σκέλος των 1338,5 μιλίων, το πρωί Τετάρτη 16/10/19, στο Λας Πάλμας των Καναρίων νήσων, μετά 10 μέρες κ 19 ώρες ωκεάνιου περίπλου χωρίς σταθμό.

Πολλά: Μπράβο! Συγχαρητήρια! Εύγε!..

Εμείς το Greece Mini Transat, οι Έλληνες του ΜΙΝΙ ΤΡΑΝΖΑΤ, μη κερδοσκοπική οργάνωση, νοιαζόμαστε για την Ελληνική, αγωνιστική, ωκεάνια ιστιοπλοΐα.

Τιμούμε τους δυο Έλληνες πρωτοπόρους, τους συμμετέχοντες στον ΜΙΝΙ ΤΡΑΝΖΑΤ, τον Θεόδωρο Τέτσιο που έλαβε μέρος στην 4η διοργάνωση το 1983 και τον Μάρκο Σπυρόπουλο που συμμετέχει στην 22η διοργάνωση.

Επενδύουμε τη ζωή μας σε ευγενή σκοπό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here