Συνάντηση εργασίας με τα στελέχη της Δομής του Δήμου Καστοριάς “Βοήθεια στο Σπίτι” πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας – Εθελοντισμού και Αθλητισμού, κ. Πέτρο Δοκόπουλο και την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Βικτωρία Καρκαρέτσου προκειμένου να γίνει μία ενημέρωση και συζήτηση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη λειτουργία της συγκεκριμένης Δομής.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον σημαντικά προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα και μία πολύ σημαντική Δομή, με τεράστια απήχηση στην τοπική κοινωνία, στελεχωμένη από 10 Κοινωνικούς Επιστήμονες, 12 Νοσηλεύτριες και 17 Κοινωνικούς Φροντιστές που συγκροτούν 10 ομάδες.

Σκοπός τους να εξυπηρετήσουν και να φροντίσουν καθημερινά, με τις όποιες αντιξοότητες και δυσκολίες, πάνω από 600 άτομα στο Δήμο Καστοριάς, τρίτης ηλικίας ή με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν φροντίδα της οικογένειας ή που το εισόδημά τους δε τους επιτρέπει  να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Ναυαρχίδα της Αντιδημαρχίας του”, χαρακτήρισε τη “Βοήθεια στο Σπίτι”, ο κ. Δοκόπουλος, “με πολύ καλή έξωθεν μαρτυρία, λόγω της καλής οργάνωσης και παροχής υπηρεσιών, γεγονός το οποίο οφείλουμε να διασφαλίσουμε αλλά και να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο προς όφελος των συμπολιτών μας που χρειάζονται φροντίδα και βοήθεια γενικότερα”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here