Την ενοχή των πέντε εκ των έξι κατηγορούμενων ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, που συμμετείχαν στο επεισόδιο της Κυριακής 16 Ιουνίου 2019 στην Αιανή, με νεαρούς της περιοχής, έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης.

Το Δικαστήριο έκρινε αθώο, λόγω αμφιβολιών, τον ένα εκ των κατηγορουμένων, καθώς υπήρξαν μαρτυρίες ότι δε συμμετείχε στο επεισόδιο, στο οποίο είχε τραυματιστεί ένας 18χρονος κάτοικος της Αιανής, ενώ μετέτρεψε την κατηγορία των υπολοίπων, από βαριά σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Στον ένα από τους πέντε κατηγορούμενους, που αποδείχτηκε τελικά ότι ήταν ενήλικας, επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με 3ετή αναστολή, ενώ στους υπόλοιπους τέσσερις ανήλικες επέβαλε το Νομοθετικό Μέτρο της επιμέλειας Δικαστικού επιμελητή.

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης εμφανίστηκαν τελικά οι τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους, που συμμετείχαν στο επεισόδιο, που έγινε στις 2 τα ξημερώματα της προπαραμονής του Αγίου Πνεύματος στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Αιανής, όπου στην πλατεία του χωριού πραγματοποιούνταν το πανηγύρι.

Ο 18χρονος, που δέχτηκε στο κεφάλι πισώπλατα τα χτυπήματα των ασυνόδευτων προσφύγων είχε χάσει αμέσως τις αισθήσεις του, ενώ στη συνέχεια δέχτηκε και χτυπήματα σε όλο του το σώμα.

Αμέσως μετά το επεισόδιο ομάδα κάτοικων της Αιανής πήγε στο ξενοδοχείο, το οποίο λειτουργεί ως δομή της «Άρσις» σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Μάλιστα όπως κατήγγειλαν, τόσο οι υπεύθυνοι της Δομής όσο και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, κάποιοι από τους  κατοίκους εισέβαλαν στον εσωτερικό χώρο, όπου προξένησαν φθορές, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες ότι δέχτηκαν επίθεση στα δωμάτιά τους και κάποια από τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Ήδη για την υπόθεση αυτή διενεργείται προκαταρκτική εξέταση και αναμένεται μετά την ολοκλήρωσή της να απασχολήσει την Δικαιοσύνη.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here