Η  κυβέρνηση ακόμη και αυτήν την περίοδο  που η περιοχή μας έχει πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, αρνείται να πάρει μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, εφαρμόζοντας κατά γράμμα την εγκληματική της πολιτική στον τομέα της υγείας, όπως έκαναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Προσπαθεί με μπαλώματα και μετακινήσεις να λύσει το πρόβλημα ενίσχυσης των δομών υγείας που όλο και οξύνεται.

Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα στον νομό μας, όπως έγινε με τις μετακινήσεις από το ιατρείο της Μεσοποταμίας (ενώ βρίσκεται σε καραντίνα), με τη μετακίνηση του αγροτικού γιατρού από το Βογατσικό , ακόμα και από το κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού, που αυτή την στιγμή επωμίζεται όλο το βάρος σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας  υγείας σε όλο τον νομό.

Αντί να στελεχώσει το νοσοκομείο Καστοριάς με μόνιμο προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες , τις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας , να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, έχουμε αυτές τις κινήσεις που σε καμία περίπτωση δε λύνουν το πρόβλημα.

Οι αγροτικοί γιατροί δεν είναι μόνο για συνταγογραφήσεις, ώστε να υποκαθίστανται απ’ την άυλη συνταγογράφηση. Θα πρέπει να ενισχυθούν όλες οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας, αφού δεν υπάρχει μόνο το πρόβλημα του κορονοϊού, ώστε να αντιμετωπίζουν και τα υπόλοιπα περιστατικά.

Όπως λέει η κυβέρνηση, λεφτά υπάρχουν δεν είναι αυτό το θέμα, ο τρόπος που εκφράζεται  όμως είναι χαρακτηριστικός, δώρο 30 εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες.

Λεφτά υπάρχουν και δίνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους λόγω πανδημίας (πάνω από 10 δις €) και οι εργαζόμενοι ή οι αυτοαπασχολούμενοι καλούνται να ζήσουν με 800€ / 1.5 μηνα.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Γενναία αύξηση των χρημάτων του κρατικού προϋπολογισμού για το Νοσοκομείο Καστοριάς.

● Στελέχωση του νοσοκομείου Καστοριάς, των Κέντρων Υγείας, των Αγροτικών Ιατρείων με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες , οι οποίοι ΔΕΝ θα αποτραβηχτούν από άλλες υπηρεσίες, καθώς δεν περισσεύουν.

• Να επιταχθούν κλινικές και νοσηλευτικά κρεβάτια σε όλη τη Δυτική Μακεδονία. Τα εργαστήρια να τεθούν σε πλήρη κρατικό έλεγχο.

• Να ενταχθούν υποχρεωτικά οι ιδιώτες γιατροί και ιδιαίτερα των ειδικοτήτων Πνευμονολογίας και Παθολογίας στο σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Να αξιοποιηθούν για τη δωρεάν περίθαλψη του λαού -όπου δεν απαιτείται νοσηλεία- στα ιατρεία τους και με κατ’ οίκον επισκέψεις.

• Να επιταχθούν όλα τα αναγκαία υλικά υγιεινής, προστασίας, τεχνολογικού εξοπλισμού, για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας και των υγειονομικών.

• Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» προκειμένου να εξασφαλιστεί η κάλυψη των καθημερινών αναγκών, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.

• Να επιταχτούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων στη διάρκεια της πανδημίας, προκειμένου να προφυλάσσονται οι οικογένειές τους και οι ίδιοι από τη διασπορά του ιού.

Αυτά είναι τα μέτρα ουσιαστικής προστασίας που έχει ανάγκη ο λαός.

Μένουμε σπίτι αλλά δε μένουμε σιωπηλοί. Η απομόνωση βοηθά στη μη διασπορά του ιού, δε στελεχώνει νοσοκομεία!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ !

Λαϊκή Συσπείρωση Άργους Ορεστικού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here