Η οικοδέσποινα Ρωσία αναμετράται με την Κροατία στον τελευταίο προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με ένα πολύ ενδιαφέρον ματς ολοκληρώνεται η προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ρωσία και Κροατία κοντράρονται στο Σότσι (21:00, ΕΡΤ1) με το νικητή να συμπληρώνει το καρέ των ημιτελικών.

Οι οικοδεσπότες έκαναν ήδη υπέρβαση φτάνοντας στους «8» και αποκλείοντας στα πέναλτι την Ισπανία. Ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ έχει ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς ο Γιούρι Ζιρκόφ θα λείψει από το αριστερό άκρο της άμυνας λόγω μυϊκού τραυματισμού στη γάμπα. Ο Άλαν Τζαγκόεφ ξεπέρασε το πρόβλημα που τον είχε οδηγήσει σε αναγκαστική αλλαγή στην πρεμιέρα, αλλά λογικά θα μείνει στον πάγκο. Η «χρβάτσκα» αναμένεται να παραταχθεί με τον Γιόσιπ Πίβαριτς αντί του Ιβάν Στρίνιτς σε θέση αριστερού μπακ, καθώς ο τελευταίος δεν είναι 100% έτοιμος μετά τον τραυματισμό του. Διαθέσιμος είναι παρά τις ενοχλήσεις στον ώμο και ο Ματέο Κόβατσιτς, που όμως λογικά θα είναι «ρεζέρβα». Οι Γκολοβίν, Σμόλοφ, Κουτέποφ, Ζόμπνιν και Γκαζίνσκι είναι στο όριο καρτών για τη Ρωσία και οι Ράκιτιτς, Μάντζουκιτς, Ρέμπιτς, Μπρόζοβιτς, Βρσάλικο, Γεβντάι και Πιάτσα για την Κροατία.

Οι δύο ομάδες μετρούν μόνο δύο επίσημα ματς, για τα προκριματικά του Euro 2008, που έληξαν αμφότερα 0-0. Στη μοναδική άλλη συνάντησή τους, σε ένα φιλικό το Νοέμβριο του 2015 στο Ροστόφ, η Κροατία επικράτησε 3-1. Η Ρωσία φτάνει στα προημιτελικά για πρώτη φορά από το 1970, όταν είχε συμπληρώσει τέσσερις σερί παρουσίες στους «8» ως Σοβιετική Ένωση στη διοργάνωση. Η δε Κροατία φτάνει στην οκτάδα του τουρνουά για πρώτη φορά από το Μουντιάλ του 1998 στη Γαλλία, όταν είχε κερδίσει 3-0 τη Γερμανία.

Πιθανές συνθέσεις:
Ρωσία (Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Κουντριάσοφ, Μ. Φερνάντες, Γκρανάτ, Σαμέντοφ, Ζόμπνιν, Κουζιάεφ, Γκολοβίν, Τζιούμπα.

Κροατία (Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Πίβαριτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς.
Διαιτητής: Σάντρο Ρίτσι (Βραζιλία).

Πηγή: www.sport-fm.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here