Νέα σεισμική δόνηση αναστάτωσε την νότια Αλβανία, αλλά και την Μακεδονία και την Ήπειρο το πρωί του Σαββάτου.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε στις 10:00 και είχε επίκεντρο 48 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καστοριάς, περίπου 10 χιλιόμετρα νότια της Κορυτσάς.

seismos-alvania-neos

 

Νωρίτερα σήμερα, «μπαράζ» σεισμικών δονήσεωνταρακούνησε τις ίδιες περιοχές.

Ο μεγαλύτερος από τους πρωινούς σεισμούςαυτούς ήταν μεγέθους 5 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 07:26 το πρωί, στο αλβανικό έδαφος, 47 χιλιόμετρα δυτικά της Καστοριάς, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

seismos-alvania-megalos

 

Ακολούθησε σεισμός μεγέθους 4,7 Ρίχτερ επίσης επί αλβανικού εδάφους αυτή τη φορά, στις 07:32, με επίκεντρο 39 χιλιόμετρα βόρεια της Κόνιτσας.

seismos-konitsa-pic

Ένα λεπτό αργότερα, νέα δόνηση με το ίδιο μέγεθος, 4,7 Ρίχτερ, σημειώθηκε 38 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά της Καστοριάς, ενώ το «μπαράζ» σεισμών ολοκληρώθηκε στις 07:52 με σεισμό μεγέθους 4,4 Ρίχτερ, 44 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά της Καστοριάς.

seismos-kastoria-pic
seismos-teleytaios-pic

Από τους σεισμούς δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στις ελληνικές περιοχές.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, έκανε λόγο για μπαράζ δονήσεων στο ίδιο γεωτεκτονικό περιβάλλον με μικρά μεγέθη σε ρήγματα που συσχετίζονται.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι πρόκειται για εξαιρετικά σεισμική περιοχή, χωρίς συχνή σεισμικότητας, και τόνισε ότι δεν χρειάζεται οι κάτοικοι να πανικοβάλλονται και να ανησυχούν, καθώς οι δονήσεις ήταν σε θέση να παραλάβουν τις σεισμικές φορτίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here