Ολυμπία Τελιγιορίδου: Η ΝΔ κλείνει και την κλειστή νοσηλεία στο ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορώντας για το δημόσιο σύστημα υγείας σταματάει την 24ωρη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ στο Άργος Ορεστικό.

Η μη ανανέωση της σύμβασης φυσιάτρου στο ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου, που εξυπηρετούσε το ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού, οδήγησε στην απόφαση να σταματήσει η κλειστή νοσηλεία που εξυπηρετούσε τους τελευταίους μήνες τους πολίτες που είχαν ανάγκη από 24ωρη υποστήριξη.

Επίσης σε σχετική ερώτηση που κατέθεσα για τους εργαζόμενους στο ΚΕΦΙΑΠ, ο υπουργός Υγείας έκρινε πως πρέπει να σιωπήσει και δεν απαντά με στόχο να στείλει και πάλι τους ασθενείς σε ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης με δυσβάσταχτο κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρινόμενη με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στο δίκαιο και χρόνιο αίτημα και τις ανάγκες των πολιτών της Καστοριάς και της Δυτικής Μακεδονίας, είχε προχωρήσει στην αναβάθμιση του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης Άργους Ορεστικού με ανοιχτή και κλειστή νοσηλεία, θέτοντας σε λειτουργία την Μονάδα Ημερήσιας Φροντίδας 18 κλινών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πέρα από την κάλυψη, 80 περίπου ανά μήνα εξωτερικών περιστατικών του ΚΕΦΙΑΠ, να εξυπηρετούνται κατά μέσο όρο 10 ασθενείς το μήνα στην κλειστή νοσηλεία.

Η ΝΔ για άλλη μια φορά αποδεικνύει την πολιτική της απάτη προεκλογικά, όταν έλεγε πως θα διατηρήσει την αναβάθμιση του Κέντρου.

Η αναλγησία της κυβέρνησης για τους ασθενείς εξυπηρετεί αποκλειστικά το σχέδιο της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων στον τομέα της υγείας.

Μέσα σε έξι μήνες διακυβέρνησης η ΝΔ:

– κλείνει την 24ωρη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ

– κατήργησε τα δύο διετή τμήματα του Πανεπιστημίου

– ανέστειλε τη λειτουργία του τμήματος Αγωγής και Φροντίδας Προσχολικής Ηλικίας του Πανεπιστημίου

– πάγωσε τη δημιουργία Φορέα διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά

– δρομολόγησε την παράδοση της παροχής φυσικού αερίου της περιοχής μας σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Ντροπή και μόνο ντροπή.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here