τη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση τής Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.),  για την ανάδειξη της νέας  ηγεσία περιόδου 2019 – 2023, συμμετέχει αυτή τη στιγμή ο Επικεφαλής του Συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες» του Δήμου Βοΐου  Δημήτριος Κοσμίδης.

Οι εργασίες της Κ.Ε.Δ.Ε., ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου 2019 στην Αθήνα, όπου και συμμετέχουν σε αυτές 528 σύνεδροι. Ειδικότερα και οι 332 δήμαρχοι της χώρας, 178 δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν εκπρόσωποι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων στη Γ.Σ. της ΚΕΔΕ, όπως επίσης και τα 18 μέλη του απερχόμενου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που έχουν επανεκλεγεί.

Οι διαδικασίες εκλογής μελών Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου ξεκίνησαν στις 14:30 και θα ολοκληρωθούν στις 18:30.

Στη συνέχεια και εντός δέκα ημερών από τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης θα γίνει η εκλογή Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου και μελών Εκτελεστικής Επιτροπής ΚΕΔΕ, σε ειδική συνεδρίαση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει ανάμεσα στα μέλη του, με μυστική ψηφοφορία τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Α΄ και Β΄ Αντιπροέδρους και τον Γενικό Γραμματέα. Στην ίδια συνεδρίαση και μετά την εκλογή του Προεδρείου, το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει με μυστική ψηφοφορία, ανάμεσα στα μέλη του, τα υπόλοιπα 7 μέλη της  11μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής, δεδομένου ότι τα υπόλοιπα τέσσερα, είναι τα μέλη του Προεδρείου.

Το νέο ΔΣ της Κ.Ε.Δ.Ε. που θα εκλεγεί, θα απαρτίζεται από 31 μέλη, εκ των οποίων 20 είναι δήμαρχοι, μεταξύ αυτών χωρίς εκλογή ο δήμαρχος Αθηναίων και 11 δημοτικοί σύμβουλοι. Το Εποπτικό Συμβούλιο, αποτελείται από επτά μέλη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here