Ανέκδοτο κείμενο μου για τη Συμφωνία των Πρεσπών, γραμμένο την περίοδο που οι σημερινοί διοικούντες της χώρας και της Περιφέρειας τη χαρακτήριζαν επαίσχυντη και προδοτική. Σήμερα βέβαια είναι Δευτέρα και η Συμφωνία χαρακτηρίζεται από τους ίδιους ανθρώπους ως ιστορική.

“Μεγάλη υπήρξε η ευθύνη του Νίκου Κοτζιά, όταν στο ξεκίνημα των διαπραγματεύσεων δε συγκάλεσε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών έτσι ώστε να ενημερώσουν από κοινού τον Ελληνικό Λαό, ότι με βάση την εθνική γραμμή των τελευταίων ετών ξεκινούν οι συζητήσεις με κατ’ αρχήν αποδοχή συνθέτης ονομασίας με τον όρο Μακεδονία για το γειτονικό μας κράτος.

Δε μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι μια συμφωνία μπορεί να ικανοποιήσει πλήρως τη μια μόνο πλευρά. Έτσι λοιπόν σημεία αυτής άγγιξαν το θυμικό των Ελλήνων, και με τις παροτρύνσεις των επιτήδειων πολιτικών καιροσκόπων, να υπάρξουν “ακραίες” αντιδράσεις οι οποίες δίχασαν τον ελληνικό λαό.

Σε όλη αυτή την ιστορία δε μπορούν να περάσουν απαρατήρητες η θέση του ΚΙΝΑΛ, αλλά και η ιδιαίτερα αρνητική στάση του ΚΚΕ ως προς τη Συμφωνία, επικαλούμενο πως εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, γι’ αυτό και την καταψήφισε στο σύνολο της. Από κει και πέρα πολιτικοί, πολιτικάντηδες, αεριτζήδες και οπορτουνιστές της κεντρικής αλλά και της περιφερειακής πολιτικής σκηνής, ο καθένας για τους δικούς του λόγους κατάφεραν με την συμπεριφορά τους να χωρίσουν τον Ελληνικό λαό σε “προδότες” απ’ τη μια και σε “πατριώτες” από την άλλη πλευρά.

Σε όλη αυτή την ιστορία μεγάλη εντύπωση δημιουργεί η “άτυπη” συνεργασία ακροδεξιών, “πατριωτικών” μορφωμάτων από την Ελλάδα, με τη VMRO των Σκοπίων, αλλά ακόμη και με την άποψη του κόμματος του ουράνιου τόξου για την παραμονή της υφιστάμενης κατάστασης.

Τη γειτονική μας χώρα αναγνωρισμένη ως Μακεδονία από εκατοντάδες χώρες του κόσμου (μέσα σ’ αυτές ΗΠΑ και Ρωσία) και με ένα σύνταγμα που μιλά για “αλύτρωτες” και καταπιεσμένους Μακεδόνες στην Ελλάδα και σε άλλες γειτονικές χώρες.Βάζοντας το δίλημμα, ναι ή όχι στη συμφωνία των Πρεσπών, υπερασπιζόμενος όσους προβληματισμούς κατέθεσα παραπάνω, θα έλεγα πως στη ζωή δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα, υπάρχουν και οι ενδιάμεσες αποχρώσεις. Η ιστορία θα το δείξει.”Φεβρουάριος 2019

Υ.Γ. το σίγουρο είναι ότι η ιστορία σε πρώτη φάση έδειξε πολύ σύντομα πώς κάποιοι εξαπάτησαν συνειδητά τον Ελληνικό λαό για να του υφαρπάξουν την ψήφο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here