Ο ΣΤ’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελέσθηκε, την Κυριακή Ε’ των Νηστειών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου και Προϊστάμενος του Μοναστικού Οίκου «Παναγία η Χαρά των Θλιβομένων» Αρχιμ. Ιγνάτιος Ριγανάς, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «οι θαυμαστές επεμβάσεις της Παναγίας στο Άγιον Όρος».

Νωρίτερα, στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού έγινε η υποδοχή της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της «Παναγίας των Θλιβομένων η Χαρά», την οποία κόμισε στην Καστοριά ο π. Ιγνάτιος, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Αρχιμ. Ιγνάτιο για την ομιλία του και την ευλογία που χάρισε στους Καστοριανούς και ευχήθηκε να του χαρίζει ο Κύριός μας, διά πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, κρυστάλλινη υγεία και μακρότητα ημερών.

Katanytkikos_Esperinos001.jpgKatanytkikos_Esperinos002.jpgKatanytkikos_Esperinos003.jpgKatanytkikos_Esperinos004.jpgKatanytkikos_Esperinos005.jpgKatanytkikos_Esperinos006.jpgKatanytkikos_Esperinos007.jpgKatanytkikos_Esperinos008.jpgKatanytkikos_Esperinos009.jpgKatanytkikos_Esperinos010.jpgKatanytkikos_Esperinos011.jpgKatanytkikos_Esperinos012.jpgKatanytkikos_Esperinos013.jpgKatanytkikos_Esperinos014.jpgKatanytkikos_Esperinos015.jpgKatanytkikos_Esperinos016.jpgKatanytkikos_Esperinos017.jpgKatanytkikos_Esperinos018.jpgKatanytkikos_Esperinos019.jpg 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here