Στις 15:00 η συνάντηση των Βαγγέλη Μαρινάκη, Ιβάν Σαββίδη, Δημήτρη Μελισσανίδη και Γιάννη Αλαφούζου με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτερη Αυγενάκη – Τα τέσσερα θέματα της ατζέντας

Στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια του Συντάγματος είναι στραμμένα τα βλέμματα σήμερα το μεσημέρι στις 15.00.

Εκεί θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη συνάντηση των «Big 4».

Βαγγέλης Μαρινάκης, Ιβάν Σαββίδης, Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Αλαφούζος θα κάτσουν για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι. Παρόντες σ’ αυτό κι οι Λευτέρης Αυγενάκης – Ζόραν Λάκοβιτς (Διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών).

Θέμα συζήτησης θα αποτελέσει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο στη σκιά των δηλώσεων Αυγενάκη για ανοιχτό ενδεχόμενο Grexit.

Tην συνάντηση θα προλογίσουν ο Λάκοβιτς σε πρώτο επίπεδο αλλά και ο Αυγενάκης. Επίσης στο πιο ειδικό πλαίσιο η βασική ατζέντα θα έχει να κάνει

α) με την διάδοχη κατάσταση στην ΕΠΟ, τις εκλογές της και το πώς θα γίνουν
β) την επόμενη ημέρα στο ποδόσφαιρο μετά την αποχώρηση των FIFA – UEFA το προσεχές καλοκαίρι
γ) Επιλογή προσώπων κοινής αποδοχής για την ΕΠΟ (πιθανότατα τεχνοκράτης ως CEO) και την ΚΕΔ.

δ) Την αποκλιμάκωση της έντασης.

Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, αρχικά θα γίνει κουβέντα μεταξύ των ισχυρών ανδρών του “Big 4” και εν συνεχεία θα μπουν σε αυτήν οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι. Φυσικά στις συζητήσεις κάθε πλευρά μπορεί να θέσει ή να προτάξει ό,τι θεωρεί πιο σημαντικό. Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα το ζήτημα της ΚΕΔ / ΕΠΟ και του Μέλο Περέιρα, η ΑΕΚ του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή, ο Παναθηναϊκός τα θέματα διαιτησίας ή βίας και ο ΠΑΟΚ τις δικές του θέσεις. Το ζητούμενο είναι αν θα βρεθεί μια μίνιμουμ βάση συμφωνίας αρχικά για την “πολεμική” πολλές φορές ατμόσφαιρα στην εφετινή σεζόν (μέχρι την ολοκλήρωση πρωταθλήματος – Κυπέλλου) και εν συνεχεία για τα πρόσωπα “κοινής αποδοχής” από την εκκίνησης της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Πηγή: gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here