Ενώ όπως αποκαλύπτεται οι αντλίες κατέρρευσαν λίγο μετά την απομάκρυνση του τελευταίου «Αγριόχοιρου»

διάσωση των 12 μικρών αγοριών από την Ταϊλάνδη και του προπονητή τους ήταν σύμφωνα με τους Ταϊλανδούς, μια mission impossible, που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το μεσημέρι της Τρίτης όταν και βγήκε στην επιφάνεια ο τελευταίος «Αγριόχοιρος», όπως είναι το όνομα της ομάδας των αγοριών.

Η επιχείρηση που στήθηκε ήταν αποτέλεσμα παγκόσμιας συνεργασίας καθώς στην Ταϊλάνδη βρέθηκαν δύτες, ορειβάτες, σπηλαιολόγοι, γιατροί και άλλες ειδικότητες από όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν τα αγόρια ηλικίας 11-16 ετών που εγκλωβίστηκαν μέσα στο σπήλαιο στις 23 Ιουνίου και χρειάστηκαν 17 ημέρες για τον απεγκλωβισμό τους.

Όπως έγραψαν οι Thai Navy Seals στη σελίδα τους στο Facebook «αυτή είναι μια επιχείρηση που ο κόσμος ποτέ δεν θα ξεχάσει».

«Η επιχείρηση φέρτε πίσω τους “Αγριόχοιρους” ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη βοήθεια σε όλες τις ομάδες – δύτες από όλον τον κόσμο, ιατρικές ομάδες, αρκετοί πρώην πεζοναύτες, ομάδες υποστήριξης, ομάδες που μαγείρευαν, οι ομάδες που ανανέωναν το οξυγόνο, οι ομάδες που έκαναν τις απαντλήσεις υδάτων, η ομάδα των ηλεκτρολόγων, η ομάδα των ορειβατών, οι κάτοικοι της περιοχής Mae Sai και οι άνθρωποι από όλον τον κόσμο. Σήμερα εργάστηκε η ενωμένη δύναμη της ανθρωπότητας. Ο κόσμος δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή την επιχείρηση διάσωσης – την επιχείρηση “Φέρτε πίσω τους Αγριόχοιρους»

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή : protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here